Galerija Vozili smo

Novi Volvo V60 – karavan za novo doba

Dolaskom novog karavana V60 švedski se Volvo Cars, proizvođač premium automobila, dodatno približava novim generacijama i modernim obiteljima. V60 nudi profinjen skandinavski dizajn, napredne pametne tehnologije, praktičnost i udobnu kabinu u kojoj će putnici svih dobnih skupina rado provoditi vrijeme. Osim toga, novi V60 je jedan od najsigurnijih automobila u ovom trenutku jer uključuje sve tehnologije sigurnosnog prvaka XC60 i Volvo vozila serije 90. Kao točka na i, V60 promovira ekološke vrednote novi karavan bit će dostupan i u elektrificiranoj inačici s dvama priključno-hibridnim pogonima.

Novim petvratnim, srednje velikim premium karavanom Volvo jača ugled proizvođača automobila koji kombinira atraktivan izgled vozila sa svakodnevnom upotrebljivošću, inovativnošću, praktičnošću i besprijekornom sigurnošću. Istodobno, Volvo s modelom V60 nastavlja svoju bogatu tradiciju izrade karavana — tek nekoliko proizvođača automobila može se pohvaliti tako bogatom tradicijom proizvodnje karavana, a V60 predstavlja njihovu najmoderniju inačicu.

Vozači obiteljskih karavana su oduvijek za Volvo bili vrlo važni, a novi V60 prilagođava tradiciju izrade karavana novom dobu. Dinamičan, sportski i svestran V60 razvijen je na novoj posebnoj SPA platformi na kojoj su proizvedeni i modeli serije 90 te nagrađeni sportski terenac XC60, nositelj titule Svjetskog automobila 2018. godine te najsigurniji auto 2017. godine na Euro NCAP testiranjima.

Novi V60 postavlja nove standarde u svim područjima — sofisticiranosti izrade, upotrebljivosti, raznovrsnosti, povezivosti i, dakako, sigurnosti. S naprednim podvozjem, snažnim motorima i izborom načina vožnje, V60 postavlja vozača u središte iznimnog iskustva vožnje, dok u luksuznoj kabini sa skandinavskom izradom i pametnim tehnologijama stvara prostor u kojem svi putnici rado provode vrijeme. V60 posjeduje jedan od najpraktičnijih i prostranijih interijera u svojoj klasi, a istodobno i jedan od najvećih prtljažnika u svom segmentu koji nudi zapremninu od 529 litara. Naravno, prisutan je skandinavski dizajn koji se otkriva i iznutra i izvana — dizajn novog V60 u istom kompletu zrači samopouzdanjem, elegancijom i moći.

Beskompromisna snaga i vožnja bez emisija

Novi V60 dolazi sa širokom paletom snažnih benzinskih i dizelskih motora koji su iznimno kompaktni i lagani. Na samom početku dostupan je s dizelskim motorima D3 i D4 te iznimno snažnim benzinskim motorom T6 s turbopunjačem koji nudi 313 konjskih snaga i 400 Nm okretnog momenta. U skladu s izjavom Volvo Carsa da će od 2019. godine svi modeli biti u ponudi i u elektrificiranoj inačici, V60 će biti koncem 2018. godine dostupan s dva hibridnia pogona: novim T6 Twin Engine AWD s 340 konjskih snaga i T8 Twin Engine AWD s 390 konjskih snaga, a ponuda benzinaca će biti dopunjena motorom T5.

Sigurnost i tehnologije

U skladu s položajem Volva kao vodećeg svjetskog autoriteta u sigurnosti automobila, novi V60, naravno, donosi i niz vrhunskih sigurnosnih sustava kojima su opremljeni modeli nove serije 90 i sportski terenac XC60. S takvom opremom će novi V60 biti jedan od najsigurnijih automobila na hrvatskim cestama. Ponajprije, tu je sustav City Safety koji svojim automatskim kočenjem pomaže vozaču izbjegavati moguće sudare, a istodobno kao što je rečeno jedini je sustav na tržištu koji raspoznaje pješake, bicikliste i velike životinje. City Safety prvi na svijetu automatski aktivira samostalno kočenje ako postoji rizik od sudara s vozilom u suprotnoj traci. Sustav Pilot Assist koji djeluje na dobro označenim cestama do brzine od 130 km/h, pomaže vozaču u upravljanju, ubrzavanju, kočenju te u vožnji zavojima. V60 je opremljen sustavom zaštite u slučaju slijetanja s ceste (Run-Off Road Mitigation) i sustavom zaštite protiv sudara s nadolazećim vozilima (Oncoming Lane Mitigation). Postoji i mogućnost opcijskog sustava Cross Traffic Alert koji povećava sigurnost putnika u automobilu i drugih sudionika u prometu.

Na početku prodaje u Hrvatskoj dostupan je u premijernoj ponudi već od 38.990 EUR za verziju s paketom opreme Edition i dizelskim motorom D3 150 KS.