Vijesti

Obama posjetio Detroit Auto Show

Predsjednik Barack Obama je posjetio je 20. siječnja Auto Show u Detroitu (NAIAS) i upoznao nove tehnologije prijevoza te razvoj globalne automobilske industrije.

Ovoje je prva posjeta predsjednika Obame ovoj priredbi, a kroz prostore Cobo arene u Detroitu proveli su ga čelni ljudi NAIAS-a i UAW-a Paul Sabatini i Dennis Williams. Najviše pažnje predsjednika Obame zaokupili su izložbeni prostori Chevroleta, FCA, Forda i ZF-a.

NAIAS ima čast ugostiti predsjednika Obamu. koji je posjetio naš grad i ovu veliku međunarodnu predstavu“, rekao je Sabatini. “Njegova prisutnost ovdje naglašava važnost NAIAS te ističe vozila i tehnologije koji su svijetu predstavljeni od proteklog tjedna.”

Predsjednik Obama posebnu je pozornost obratio autonomnim vozilima te naprednim tehnologijama pogona, kao i nizu konceptnih vozila otkriven na NAIAS-u.

Najavljujući svoj posjet North American International Auto Showu predsjednik Obama je rekao: “Vjerujem da svaki Amerikanac trebao biti ponosan što je naša najlegendarnijia industrija proizvela.” Također je istaknuo da je htio vidjeti u industriji napredak “iz prve ruke“.

Predsjednik Obama je jedan od tri američka predsjednika koji su posjetiti Auto Showu u Detroitu. Predsjednik Bill Clinton posjetilo je NAIAS 1999., a predsjednik Dwight Eisenhower obišao je, tada Detroit Auto Show, 1960. Tijekom godina, dug popis istaknutih državnih dužnosnika Bijele kuće članova Vlade, članova Kongresa SAD, delegata Ujedinjenih naroda te brojnih visokih dužnosnika iz zemalja diljem svijeta posjetili si NAIAS.

IMG_1474a IMG_0625a IMG_0574a