Vijesti

Od Rusije do Portugala u osam dana

Njemački rekorder Rainer Zietlow zajedno sa svojom ekipom u četvrtak 30. lipnja 2016.  krenuo je na 15.200 kilometara dug put po Euroaziji i pritom će prijeći čak sedam država. Svoje putovanje započeo je u ruskom Magadanu, najistočnijem gradu azijskog kontinenta koji je dostupan automobilom, i završiti na krajnjem zapadu europskoga kontinenta u Portugalu u Lisabonu. Za obaranje trenutnoga svjetskog rekorda moraju stići na cilj za manje od osam i pol dana.  Na putu ih čeka dosta izazova, a u najveće se svakako uvrštavaju prolaz kroz Moskvu bez prometnih zastoja i ruska zloglasna autocesta Kolyma, 3.000 kilometara duga neasfaltirana cesta koja će biti izuzetno zahtjevna za ekipu, vozilo i gume. I ove godine izazovu se pridružio Goodyear te je ekipi već osigurao gume Wrangler All-Terrain Adventure s Kevlarom te Wrangler HP All Weather. Prve će ekipi pomoći svladati izuzetno zahtjevne i ekstremne uvjete vožnje budući da pružaju odličnu izdržljivost za terensku vožnju. Druge, namijenjene za sportske terence (SUV) i vozila s pogonom na sva četiri kotača (4 x 4), nosit će se s različitim voznim površinama, od asfalta do kamenja i blata, te s različitim vremenskim prilikama.

Kao i kod prošlih izazova Zietlow će pokloniti sredstva prikupljena na putu u dobrotvorne svrhe. Poklonit će ih SOS selu u Bjelorusiji koju će posjetiti nakon završetka ovog ispita izdržljivosti.

Od Rusije do Portugala na Goodyear gumama 2 Rainer Zietlow napada svjetski rekord Rainer Zietlow od Rusije do Portugala za 8 dana DEF-Goodyear-Infographic2_Rainer Z