Vijesti

Odabrani finalisti izbora ‘Autobest 2018.’

Ovogodišnji finalisti za europsku ‘Autobest 2018’ su: Citroën C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza i Volkswagen T-Roc. Ovih šest automobila natjecat će se za novu nagradu ‘Best Buy u Europi u 2018. godini’. Žiri od 31 člana će svoje glasove obznaniti 15. prosinca 2017.
Europski Autobest žiri finalno testiranje izvršit će 29. i 30. studenoga na poligonu Vairana u blizini Milana u Italiji.
Nagrada “Ecobest” odlazi organizaciji koja usvaja znanstveni pristup mjerenju potrošnje u stvarnim okolnostima – Bureau Veritas.
Ovogodišnja nagrada “Designbest” ide Mareku Reichmanu, glavnom dizajneru i kreativnom voditelju Aston Martin Lagonde.
“Smartbest” ide u Seat za suradnju s Alexom u automobilskoj industriji. Čak i ako nije ekskluzivan, izbor Amazona koji prvo surađuje sa Seatom u primjeni Alexe predstavlja značajan korak u povezanim tehnologijama na današnjim automobilima.
“Safetybest” se dodjeljuje Toyoti za izradu naprednog standarda Safety Sense sustava na gotovo svim svojim automobilima. Ovaj potez donosi visoku razinu aktivne sigurnosti na gotovo sve automobile prodane diljem Europe. u prosjeku više od devet od deset prodanih Toyota u Europi opremljeno je ovim sustavom.
Žiri Autobesta naknadno će obznaniti još četiri pobjednika u ostalim kategorijama: Manbest, Companybest, Technobest i Sportbest.
Svečanost dodjele nagrada održat će se u prvoj polovici veljače 2018. u Salzburgu.