Vijesti

Odabrani finalisti izbora za HR auto 2010.

Odabirom finalista nastavlja se ovogodišnji, 16. izbor za HR auto, Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Na široj listi kandidata izbora, koja obuhvaća sve nove automobile koji su se na našem tržištu pojavili tijekom 2009. godine ili će se pojaviti u prvom kvartalu 2010. našla su se 24 automobila. Biranjem automobila s ovog popisa, novinari, članovi Zbora automobilskih novinara HND odabrali su užu listu – finaliste izbora za HR auto 2010. o kojem će odluČiti žiri od 9 članova.

Finalisti izbora za HR auto 2010. su (abecednim redom):

1 Citroën C3
2 Mazda3
3 Mercedes-Benz E klasa
4 Peugeot 3008
5 Škoda Yeti
6 Volkswagen Polo

Prva tri automobila s ove, uže liste ponijet će prestižne titule – Zlatni, Srebrni i Brončani volan izbora za HR auto 2010. Pored toga, već tradicionalno, podijeliti će se i posebna priznanja. Osim što će svi članovi Hrvatskog novinarskog žirija obaviti sedmodnevna testiranja navedenih automobila u uobičajenim uvjetima javnog prometa, tu je i najzahtjevniji test – vožnja na poligonu gdje će kandidati odmjeriti snage. Tradicionalni test-dan održat će se 7. prosinca na poligonu AMC Centra za sigurnu vožnju u Mičevcu, pokraj Zagreba. Završnom ispitu pristupiti će svih šest finalista, a neki od testova su: brza izmjena vozne trake na suhoj i skliskoj podlozi, mjerenje zaustavnog puta na suhoj i skliskoj podlozi, usporedba radijusa okretanja, upravljivost vozila (tzv. držanje zavoja) itd.
Sredinom prosinca na prigodnoj svečanosti otvorit će se omotnice s glasovima članova žirija Zbora automobilskih novinara te će biti proglašen nacionalni automobil godine, HR auto 2010.
Pokrovitelji izbora za nacionalni automobil godine HR auto 2010. su AMC Centar za sigurnu vožnju i Hotel Antunović iz Zagreba.
Deveteročlani žiri Zbora automobilskih novinara HND-a čine predstavnici tiskanih i elektroničkih medija koji se bave automobilskom tematikom u Hrvatskoj: Mato Pavličević (net.hr i Transport – predsjednik Zbora), Hrvoje Gattin (Autonet – dopredsjednik Zbora), Goran Vrhovec (Auto&Ict – tajnik Zbora), Krešimir Tadijić (Glas Istre), Edi Prodan (Novi list), Marko Dragun (Auto moto magazin), Dalibor Flajpan (Auto Stil, Međimurske novine), Dubravko Kuleš (Vjesnik) i Dario Šarović (Auto FM, Hrvatski radio).Print

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.