Galerija Reportaža Vijesti

Održan Uskrsni Oldtimer Promo Tour

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018., pozivni susret Uskrsni Oldtimer Promo Tour otvorio je oldtimer sezonu ponudivši jedinstveni iskustveni doživljaj na prekrasnoj lokaciji Rogoznice u Marini Frapi.

Vrijedni povijesni automobili kao što su Rolls-Royce Silver Shadow, Cadillac Fleetwood Eldorado, Jaguar E-Type FHC, Maserati Quattroporte III, Citroen DS 21, Triumph Spitfire, MG B i drugi, prvo su prodefilirali suncem obasjanom Rogoznicom te su se potom parkirali ispred arkada trga u Marini Frapa. Druženje, upoznavanje krajolika i očuvanje baštine bili su u prvom planu, daleko od brzine i jurnjave.

Upravo je to ono što ovu manifestaciju razlikuje od drugih. Posebno je bilo zanimljivo što su prisutni imali priliku čuti kratku povijest o svakom pojedinom modelu te otkriti zanimljive priče vezane za njih.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi dodijeljene su i nagrade i priznanja od strane organizatora, kolekcionarskog časopisa Oldtimer Club i Marine Frape te uz sponzore Croatia Sotheby’s International Realty i Diamond Centar Dubrovnik. Najvažnija nagrada Best of Show koja se dodjeljuje prema izboru sudionika – vlasnika oldtimer vozila pripala je Jaguaru E-Type FHC iz 1969. godine vlasnika Matka Pavkovića. Direktor marketinga Marine Frape pobjedniku je uručio pjenušac Marina Frapa. Nagrada Oldtimer Elegance prema izboru žirija časopisa Oldtimer Club dodijeljena je modelu Citroën DS 21 Pallas iz 1971. godine u vlasništvu Joška Petrića koji je dobio knjigu “Makinja ča sama trče” autora Valtera Firića. Nagradu Prestige prema izboru Croatia Sotheby’s International Realty osvojio je Rolls Royce Silver Shadow iz 1975. Ive Božikovića, a osim priznanja dobio je i bocu vrhunskog vina. Nagrada Style pripala je Maseratiju Quattroporte III iz 1982. godine vlasnika Zlatana Jelovca. Ovu nagradu sponzorirao je Diamond Centar Dubrovnik koji je poklonio par srebrnih naušnica. Udruga za očuvanje klasičnih vrijednosti OLDeST dodijelila je priznanja najstarijem vozaču Vjeki Kuzmaniću koji je došao s modelom VW 1303 iz 1985. te Cadillacu Fleetwood Eldorado iz 1976. Franje Pašalića kao najdužem automobilu susreta s preko 5 m dužine. Priznanje Most Miles dobio je Loren Kubaska iz Zadra s MG MGB-om iz 1975. godine koji je prešao najviše kilometara kako bi došao na ovu manifestaciju.

Da uživa u oldtimerima pokazao je i pjevač Tedi Spalato koji je stigao s Opel Asconom B (oprema SR) iz 1976. godine za koju je zanimljivo da je od samog početka u njegovoj obitelji. Međutim, nije on bio jedina zvijezda, mladi Hajdukovac španjolac Borja Lopez također je pokazao svoju ljubav prema vremešnim ljepotanima te je na susret došao kao suvozač u Rolls Royceu. Putovanje u povijest završilo se ručkom za sve sudionike i ugodnim druženjem uz sklapanje planova za nova putovanja jer sezona oldtimer susreta je tek započela.

Hajdukovac Borja Lopez, suvozač u Rolls Royceu
Urednik časopisa Olditmer Club i organizator Joško Radić te Tedi Spalato
Organizatori: Domagoj Grgić (Marina Frapa), Josip Radić i Dragan Gančević (iz udruge Oldest)