Vijesti

Opel Combo Life je Autobestov “Best Buy“

Novi Opel Combo Life proglašen je „Best Buy“ automobilom u Europi za 2019. godinu od strane cijenjenog žirija organizacije Autobest, koji je bio posebno zadivljen izvrsnom vrijednošću za novac ovog automobila. Combo Life bio je bolji od čak pet posve novih konkurenata za isti naslov (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, Toyota Corolla).

Žiri sastavljen od novinara iz 31 europske države odlučio se za Combo Life nakon runde testnih vožnji na talijanskoj trkaćoj stazi Vairano. Opel nudi ultramoderne tehnologije kao što su prilagodljivi tempomat, upozorenje na umor vozača, stražnja kamera koja pokriva kut od 180 stupnjeva, head-up display i bočni čuvar koji štiti bokove karoserije. Combo spaja i udobnost i voznu dinamiku osobnog automobila sa svestranošću vozila za slobodno vrijeme. U svojoj ocjeni žiri se fokusirao i na troškove vlasništva, dostupnost rezervnih dijelova te standarde zastupničkih usluga. Pobjednik i nositelj naslova europskog „Best Buy“ automobila 2019. godine mora nuditi sveobuhvatno najbolji paket, a tu peta generacija Comba nije imala premca.

“Oduševljeni smo odlukom 31 nezavisnog člana žirija organizacije Autobest”,rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller. “Combo jednostavno nudi puno toga za novac i to je bio ključ osvajanja titule europskog „Best Buy“ automobila. Novi Opel Combo Life svestrani je talent koji nudi skoro sve. On ima važnu ulogu u našoj aktualnoj modelskoj ofenzivi u sklopu koje namjeravamo u naredne dvije godine predstaviti čak osam novih modela.”

Dan Vardie, osnivač i predsjednik organizacije Autobest, izjavio je : “Konkurencija između finalista bila je iznimno oštra, i bio ih je rekordan broj u povijesti Autobest-a. Opel/Vauxhall Combo Life, zajedno s Citroën Berlingom i Peugeot Rifterom – koji se natječu kao jedan model, također prvi put u našoj povijesti – uspio je impresionirati članove žirija i osvojiti titulu europskog ‘Best Buy’ automobila. Pobjednički modeli jednostavno su najučinkovitije rješenje za europske kupce.“

Kao europski „Best Buy“ automobil za 2019. Combo Life nastavlja snažnu Opelovu tradiciju. Posljednjih godina ovaj proizvođač automobila iz Rüsselsheima već je dvaput osvojio Autobest-ovu nagradu – točnije, Opel Corsa osvojila je taj naslov 2007. i 2015. Autobest dodjeljuje nagradu za europski „Best Buy“ automobil od 2000. godine.