Izdvojeno Vijesti

Opel Insignia broj jedan u rabljenim automobilima

Prema GTÜ-ovom (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH/Udruga za tehnički nadzor) izvješću o njemačkim rabljenim automobilima za 2013. godinu, Opel Insignia najbolji je rabljeni automobil iz srednje klase u čak dvije starosne grupe. Opelov model s vrha ponude zauzeo je najviše mjesto po kvaliteti među automobilima iz srednje klase starim od jedne do tri godine, kao i onima između četiri i pet godina. Ova se titula pridružuje još mnoštvu drugih nagrada i priznanja za Insignijinu izdržljivost i vrhunsku kvalitetu. GTÜ-ovo izvješće o rabljenim automobilima za 2013. predstavljeno na industrijskom sajmu Automechanika 2012 temelji se na rezultatima preko pet milijuna općih pregleda oko 240 različitih modela automobila u protekle dvije godine. Opel Insignia dobila je vrhunske ocjene u svim kategorijama.

„Lijepo je vidjeti da drugu godinu zaredom Opel Insignia vodi segment srednje velikih vozila, i to ne samo u kategoriji starosti od jedne do tri godine, nego i u skupini srednje klase od četiri do pet godina. Njena besprijekorna izrada i izvrsna kvaliteta zaista su se iskazale tijekom općih pregleda, pa je Insignia dobila najbolje ocjene i glatko pobijedila u srednjoj klasi“, rekao je Rainer de Biasi, direktor GTÜ-a.

Opel Insignia sa samog vrha ponude ovog proizvođača dolazi u tri karoserijske izvedbe, svaka uz izbor od deset motora te s ručnim ili automatskim mjenjačem. Tu su i verzije s pametnim sustavom pogona na sve kotače koji prema potrebi raspodjeljuje snagu s prednje na stražnju osovinu, ali i između pojedinih kotača, što znatno povećava sigurnost u vožnji. Opel je predstavivši Insigniju ponudio i najekonomičniji benzinski automobil u klasi srednje velikih vozila. Model 1.4 Turbo ecoFLEX nudi čak 103 kW/140 KS, troši samo 5,7 litara na 100 km i emitira svega 134 g/km CO2. Ponuda dizelskih motora uključuje vrlo ekonomični 2.0 CDTI ecoFLEX sa 118 kW/160 KS (4,3 litre dizela na 100 km, emisija 114 g/km CO2) i impresivnu Insigniju BiTurbo. Njen dizelski motor s dvije turbine nudi 195 KS i 400 Nm okretnog momenta, od čega je 80% dostupno već pri 1200 okretaja u minuti. Ona troši samo 4,9 l/100 km i emitira 129 g/km CO2.