Vijesti

Opel najavljuje novu generaciju Astre

Nastavljajući osamdeset godina dugu tradiciju Opelovih kompaktnih modela, glavni će izvršni direktor Opel grupe, dr. Karl-Thomas Neumann, na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (od 17. do 27. rujna 2015.) predstaviti posve novu Astru. Trenutno se mogu vidjeti samo posve kamuflirani inženjerski razvojni prototipovi, no dr. Neumann obećava da će novu Astru krasiti „fantastičan dizajn“, najveća ekonomičnost i bogatstvo inovacija.

Dr. Neumann je postavio nove razvojne prioritete za ovu, 11. generaciju Opelova kompaktnog automobila koji je stvoren od nule, s praznog papira, a rezultat je revolucionarni automobil koji je u svim pogledima puno ekonomičniji. Prostor se koristi na ekonomičan način: dok će joj vanjske dimenzije biti smanjene, prostor namijenjen putnicima nove Astre bit će znatno povećan. Inženjerski timovi zaduženi za razvoj nove Astre dramatično su smanjili i njenu masu. To će je učiniti agilnijom i imati iznimno povoljan učinak na potrošnju goriva. Dr. Neumann potvrdio je i da će nova Astra, kao rezultat najveće ofenzive pogonskih sustava u Opelovoj povijesti, biti pogonjena samo revolucionarnim motorima nove generacije.

Kompaktni modeli Kadett i Astra kojih je dosad proizvedeno više od 24 milijuna primjeraka bili su jezgra Opelova portfelja otkad je prvo kompaktno vozilo sišlo s proizvodne trake. „Svakom generacijom Kadetta Opel je učinio individualnu mobilnost dostupnom milijunima ljudi širom svijeta, a nekoliko je generacija Astre donijelo je inovativne tehnologije iz gornje klase u cjenovno pristupačan kompaktni segment“, rekao je dr. Neumann. „Svaka je generacija podigla ljestvicu sigurnosti, udobnosti i učinkovitosti. Nova će Astra još jednom postaviti standarde u kompaktnoj klasi. Među ostalim, bit će to prvi Opelov model koji će biti predstavljen s jedinstvenim povezanim servisom Opel OnStar koji je spreman pomoći i spasiti vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini.