Izdvojeno Vijesti

Opel slavi 150 godina na splitskoj Rivi

Opel priprema veliku proslavu sto pedesetog rođendana na splitskoj Rivi, 26. svibnja 2012. s početkom u 10 sati. Ovaj događaj začinit će i pokušaj rušenja Guinnessovog svjetskog rekorda u grupnom vježbanju. Lagani ritam vježbi  za očekivanih 2500 ljudi predvodit će Renata Sopek, Opelovo zaštitno lice za Astru GTC, a u vježbama će joj se pridružiti i druge poznate osobe iz javnog i sportskog života „Najlipšeg grada na svitu“.

         Svi koji se žele pridružiti proslavi i tako pomoći Splitu da još jednom okruni svoj sportski duh trebaju ispuniti kupon koji mogu pronaći kod najbližeg Opel partnera ili skinuti s www.opel.hr. Najsretniji od službeno prijavljenih sudionika osvojit će Opel Astru na godinu dana.

Adam Opel je 1862. godine u očevoj bravarskoj radionici u njemačkom gradu Rüsselsheimu počeo s proizvodnjom šivaćih strojeva. Uskoro počinje prodavati i bicikle te do sredine dvadesetih godina 20. stoljeća Opel postaje poznat kao najveći proizvođač bicikala na svijetu, a na popis proizvoda dolaze i motocikli. Opel se počinje baviti automobilima 1899., čime postaje drugi najstariji proizvođač automobila, odmah nakon Daimler-Benza.