Vijesti

P Automobil Import donirao Peugeot 508 Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru

P Automobil Import, generalni zastupnik francuske marke Peugeot, donirao je vozilo Peugeot 508 Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u četvrtak, 12. studenog 2020. 

Budući da je marka Peugeot poznata po inovativnom pristupu razvoju vozila, na ovaj način, učenicima će se omogućiti lakši uvid u suvremene tehnologije cestovnih motornih vozila. Donirana oprema bit će smještena u školskoj automehatroničarskoj radionici Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru te će se koristiti u nastavne svrhe. 

Ravnatelj Strukovne škole, g. Tihomir Tomčić tim povodom izjavio je: „Prije svega, želim se zahvaliti P Automobil Importu na donaciji vozila čime su pokazali da su prepoznali važnost strukovnog obrazovanja u RH-a kao i potrebu njegova usklađivanja sa zahtjevima tržišta rada odnosno novim tehnologijama. Vozilo će nam biti izuzetno korisno jer će nam omogućiti da se stručno-teorijski i praktični dio obrazovanja naših učenika u zanimanjima automehatroničar i tehničar za vozila realizira neposredno na vozilu. Takovim oblikom nastave našim učenicima se pruža mogućnost stjecanja stručnih kompetencija potrebnih na tržištu rada.“ 

Generalni direktor marki Peugeot, Citroën i DS u Hrvatskoj, g. Tomislav Miletić istaknuo je “Tvrtka P Automobil Import ovom donacijom pokazuje društvenu odgovornost, na isti način kako je to činila i prije nekoliko godina kroz humanitarnu akcije “Peugeot protiv mina” te početkom ove godine donacijom Peugeota Rifter Klinici za dječje bolesti Zagreb.”