Vijesti

Paris ostaje najposjećeniji

Nakon najvažnije jesenske priredbe u svijetu automobilizma došlo je vrijeme i za sumiranje rezultata. Ovogodišnji je Paris Motor Show posjetilo 1.066.439 posjetitelja. Brojka je to koja je manja od najavljivane ali organizator je ipak zadovoljan ostvarenim rezultatima. Smanjenje broja posjetitelja može se tražiti u više područja kao što su neizlaganje Forda, Mazde, Rolls-Roycea, Bentley-a, Lamborghinija… ali i aktualna politička situacija i strah od terorističkih napada u Parizu.

Organizator je iznio i brojne zanimljive podatke o profilu posjetitelja: 1 od 3 posjetitelja ima namjeru kupiti auto u narednih 12 mjeseci; 1 od 3 posjetitelja bio je ovdje prvi puta, 25% posjetitelja bile su žene, a 2/3 osobe u dobi do 50 godina (1/3 mlađa od 35 godina). Nadalje, broj posjetitelja koji su došli iz svih krajeva Francuske porastao je na 45%.

Važno je napomenuti da su tijekom održavanja Paris Motor Showa održane i brojne popratne manifestacije, okrugli stolovi…, a sve je bilo i odlično medijski popraćeno.

Paris Motor Show će proslaviti svojih 120 godina postojanja 2018. godine, pa se već očekuje ovo a ‘anniversary’ izdanje.