Vijesti

Passat je „Švicarski automobil 2015. godine“

Novi Passat i Golf GTE, dva modela marke Volkswagen, odnose pobjedu na izboru švicarskog časopisa Schweizer Illustrierte – najčitanijeg časopisa o životima slavnih u Švicarskoj. Marka se za pobjedu izborila u presudnim kategorijama „Švicarski automobil godine“ i „Najzeleniji automobil Švicarske“.

Pobjedu na izboru za dvije najvažnije nagrade u Švicarskog uspjeli su odnijeti novi Passat i Golf GTE. Časopis Schweizer Illustrierte je već po četvrti put zajedno s partnerima AutoScout24, Blick, SonntagsBlick, L’Illustré i il caffè organizirao ugledni izbor za „Švicarski automobil godine“. Žiri je sastavljen od 14 stručnih novinara , vozača utrka, tehničara i stručnjaka za okoliš.

Novi Volkswagen Passat – kao limuzina i Variant – dokazao se u glavnoj kategoriji „Švicarski automobil 2015. godine“ uz jasnu prednost pred ostalih 37 konkurenata. Osma generacija najprodavanijeg modela oduševljava svojim tehnologijama, svojom kvalitetom i svojim vrijednostima potrošnje nižim za čak 20 posto. Na prvo mjesto ga je odabrala čak polovica stručnjaka iz žirija.

Golf GTE je osvojio naslov „Najzelenijeg automobila Švicarske“. Vozilo s plug-in hibridnim pogonom odnijelo je pobjedu pred drugoplasiranim potpuno električnim e-Golfom. Golf je već 38 godina najprodavanije vozilo u Švicarskoj, a u ponudi je s benzinskim motorom (TSI), dizelskim motorom (TDI), pogonom na zemni plin (TGI), električnim pogonom (e-Golf) i plug-in hibridnim pogonom (GTE). Nijedan drugi automobil ne nudi tako raznolike pogone.