Izdvojeno Vijesti

Petrol ušao na hrvatsko tržište opskrbe plovila

Grupa Petrol je u sklopu marine Tribunj otvorila svoju prvu benzinsku postaju specijaliziranu za brodice u Hrvatskoj te na taj način proširila svoje poslovanje u zemlji i na segment opskrbe plovila pogonskim gorivima. Petrol planira nastavak širenja ovog poslovnog segmenta u Hrvatskoj, a u ponudi Petrolovih marinskih benzinskih postaja bit će gorivo nove generacije Q Max Eurodiesel BS.

         Vlasnici brodica kao i svi ostali ljubitelji plovidbe, koji će se ove godine zadržavati na Jadranu, u ponudi Petrolove marinske benzinske postaje u marini Tribunj će uz plavi dizel naći i Q Max Eurodiesel, gorivo iz nove generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max koje su od nedavno dostupne na svim benzinskim postajama Grupe Petrol u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o gorivima koja po svojim specifikacijama nadilaze aktualne europske standarde na tom području.

„Potaknuti stalnim rastom broja vjernih kupaca na našim benzinskim postajama diljem zemlje nastavljamo s širenjem poslovanja u Hrvatskoj, pa od ove turističke sezone gorivo nove generacije Q Max najviše kvalitete nudimo i svim vlasnicima brodica i ljubiteljima aktivne zabave na moru. Uz gorivo najviše kvalitete nautičarima nudimo i vrhunsku uslugu zbog koje su Petrolove benzinske postaje ocjenjene među najboljim u Europi“, istaknuo je David Korošec, predsjednik Uprave Petrol Hrvatska.

Prva Petrolova marinska benzinska postaja u Hrvatskoj opskrbljena je s dva agregata namijenjena za brodove, a protok pojedine ručke za točenje je 70 litara u minuti. Moguća je opskrba gorivom za plovila do 25 metara dužine, dok je dubina uz gat od 3 do 4,5 metra po dužini gata. U sklopu benzinske postaje korisnicima stoje na raspolaganju trgovina opremljena osnovnom ponudom artikala za osvježenje i mjenjačnica.

Uz benzinsku postaju u marini Tribunj do početka turističke sezone Petrol planira otvoriti još jednu marinsku benzinsku postaju u Hrvatskoj – BP Kremik u Primoštenu.

Benzinska postaja u marini Tribunj postala je dio velike mreže benzinskih postaja Grupe Petrol koja sada broji 88. benzinskih postaja u Hrvatskoj i 456 benzinskih postaja ukupno u regiji.