Vijesti

Peugeot 302 cabriolet u Zagrebu

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu privremena je adresa crvenog Peugeot 302 cabrioleta. Uradak proizveden 1937. godine bit će jedan od najatraktivnijih eksponata izložbe „Art deco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata“, koja počinje 26. siječnja. Automobil je dopremljen iz Peugeot muzeja u Sochauxu, u regiji Franche-Comté, iz koje potiče marka Peugeot.

Model 302 proizvodio se od 1936. do 1939. godine. Proizveden je u ukupno 25.132 primjerka, od čega 878 cabrioleta. Ostali primjerci odnosili su se na limuzinu s četiri vrata, a proizvedeno je i 76 primjeraka sportskog automobila Darl’mat, baziranog na modelu 302, koji se natjecao na legendarnoj utrci 24 sata Le Mansa. Iste godine kad je proizveden, model 302 bio je izložen i na Zagrebačkom zboru, preteči Zagrebačkog velesajma, na prostoru današnjeg Studentskog centra, u Francuskom paviljonu.

Peugeot je prošle godine proslavio svoju 200-tu godišnjicu, a prije proizvodnje automobila, tvrtka se bavila proizvodnjom raznih alata, šivaćih mašina, krinolina, mlinaca… Peugeot Hrvatska partner je MUO te suradnik u realizaciji izložbe „Art deco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata“. Ispred MUO bit će izložena nova poslovna limuzina 508, a za posjetitelje će biti organizirana i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada Peugeot 206+.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.