Izdvojeno Vijesti

Peugeot 308 je HR Auto 2014

 Peugeot 308 postao je HR Auto 2014. godine, odlukom Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara HND-a. Peugeotu 308 je od devet članova žirija Zbora automobilskih novinara pripalo ukupno 70 bodova.

Jubilarni 20. izbor HR Auto pamtiti će se i po jednoj posebnosti, drugu godinu za redom automobil istog proizvođača ponio je titulu koju naj automobilu dodjeljuju novinari. Francuski je kompakt tako sa 70 bodova osvojio »zlatni volan«, a iza njega, plasiravši se na 2. poziciju sa 64 boda zasjela je nova generacija Mazde3. Trećom pozicijom i »brončanim volanom« okitio se još jedan sjajan automobil, Škoda Octavia.

Nagradu za HR Auto 2014. direktoru Peugeota Hrvatska Tomislavu Miletiću zajednički su predali predsjednik žirija Zbora automobilskih novinara Marin Galić i Zvijezdana Samardžić, direktorica ORYX poligona sigurne vožnje u Mičevcu. Završnom svečanošću održanom sinoć u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom ORYX centra za sigurnu vožnju, Ine, Continentala, PZ Vrbnik i Jamnice, okončan je izbor HR Auta za 2014. godinu u kojemu su sudjelovali ovogodišnji noviteti na automobilskom tržištu, odnosno oni koji će tek za koji dan krenuti u prodaju. U finale je ušla vrlo zanimljiva šestorka: Mazda3, Nissan Note, Peugeot 308, Opel Adam, Toyota Auris/Corolla i Škoda Octavia. Koji je od njih bolji, nakon sedmodnevnih redovnih testiranja i posebnog test-dana na ORYX-ovom poligonu u Mičevcu odlučio je žiri.

Tradicionalno, uz Zlatni, Srebrni i Brončani volan dodijeljena su i posebna priznanja Najcoupeom je proglašen BMW Serije 4, za dizajn Mazda6, za ekologiju BMW i3, za gradski automobil Opel Adam, za kabriolet Opel Cascada, za lako komercijalno vozilo Dacia Dokker, za najpovoljniju kupnju Dacia Sandero, za obiteljski automobil Citroen C4 Picasso, za najprodavaniji model Volkswagen Golf, za poslovnu limuzinu Mercedes S klase, za sigurnost Nissanova tehnologija Safety shield, za terenca Toyota RAV4 i za tehničke inovacije Audi Matrix LED svjetla. Dodijeljena su i dva priznanja za doprinos Hrvatskom autonovinarstvu a zavrijedili su ih umirovljeni novinar Dražen Jambrović i donedavni direktor Mazda Motor Croatije Branko Maranić.

dobitnici_1