Predstavljamo Vijesti

Peugeot – Partner postaje Rifter

Više od imena, pravi poziv na putovanje

U prepoznatljivom duhu i vrijednostima posljednjih kreacija marke, novi Peugeot Rifter usvaja inovativnu siluetu prilagođenu svakodnevnoj avanturi.

Peugeot Rifter uspio je povezati stil koji je istovremeno robustan i uglađen. Njegov pustolovni duh prilagođava se svim okruženjima, od urbane džungle do autentičnih prirodnih okoliša.

Opremljen s Peugeot i-Cockpit, novi Peugeot Rifter donosi intenzivan doživljaj vožnje, jedinstven u svojoj klasi i u svim okolnostima. Izgrađen na novoj platformi, novi Peugeot Rifter nudi otpornost i izdržljivost kako bi zadovoljio najzahtjevnije primjene. Dostupan u dvije duljine, sa 5 ili 7 sjedala, on njeguje raznovrsnost, modularnost i praktičnost. Ima učinkovite motore kao i tehničku opremu posljednje generacije. Peugeot Rifter, potvrđeni pustolov koji intenzivno živi svaki dan, osmišljen je kako bi inspirirao svakodnevne istraživače.

«Peugeot uvodi inovacije, Peugeot iznenađuje. Naša ambicija je postati najbolji vrhunski mainstream proizvođač. S modelom Peugeot Rifter, marka u potpunosti obnavlja svoju ponudu i postiže savršenu kombinaciju svestranosti korištenja i užitka u vožnji u skladu s markom Peugeot. S pravom osobnošću, novi Peugeot Rifter svojim izgledom «profinjenog avanturista» izražava slobodnu kretanja.”

Jean-Philippe IMPARATO, Generalni direktor Peugeot

Novo ime za jedinstvenu siluetu

Peugeot je dao jedinstveno ime svojoj novoj ponudi u gami osobnih vozila. Njegovo ime, Peugeot Rifter, kratko i moćno, odmah Vas vodi u boravak i korištenje na otvorenom.

«Izazov za novi Peugeot Rifter bilo je ponuditi poželjno vozilo koje zadržava volumen, robusnost, modularnost i kompaktnost. Nova platforma omogućava izbore savršeno izbalansiranih dimenzija. Naši dizajneri u potpunosti su iskoristili svoje potencijale kako bi na novoj silueti predstavili prepoznatljiv stilski identitet.»

Keith RYDER, Voditelj dizajna za Peugeot Rifter

Užitak u vožnji 100% Peugeot

Užitak u vožnji je u genima marke Peugeot. Novi Peugeot Rifter dizajniran je na platformi EMP2, poznatoj po svojim dinamičkim kvalitetama. U kombinaciji sa posebnim razvojem na stražnjoj strani kako bi se unaprijedila modularnost i opterećenje, ona nudi Peugeot Rifter-u kombinaciju udobnosti i držanja ceste na razini koja je neviđena u ovom segmentu.

Gama visoko učinkovitih motora

U benzinskim izvedbama, dvije izvedbe 1.2 PureTech motora su dostupne: PureTech 130 KS S&S s automatskim ručnim mjenjačem s 8 brzina (dostupan tijekom 2019.) te PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem s 5 brzina

U dizelskim izvedbama, tri 1.5 BlueHDi motora su dostupna: BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili automatskim mjenjačem s 8 brzina EAT8, BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s 5 brzina, BlueHDi 75 KS, s ručnim mjenjačem s 5 brzina.

Tehnologija na najvišoj razini

Novi Peugeot Rifter, odgovarajući na sve potrebe svakodnevnog života, prirodno koristi prednosti posljednjih naprednih tehnologija Marke. Popis sigurnosne opreme je impresivan i jedinstven u segmentu, ovisno o izvedbama : Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sustav za nadzor mrtvog kuta, adaptivan tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine, Active Safety Brake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, pristup i pokretanje vozila bez ruku, elektronska kontrola stabilnosti prikolice, električna parkirna kočnica,  Visiopark kamera 1 (180°) za pomoć pri parkiranju straga i dr.

Infotainment posljednje generacije

Povezivost je osigurana velikim dodirnim zaslonom u boji od 8’’. Smješten nadohvat ruke, dolazi s dvije USB utičnice, Jack utičnicom, funkcijom Bluetooth kao i bežično punjenje pametnog telefona. Sustav je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompaktibilan s Mirror Link, Apple Carplay i Android Auto.

Pametna funkcionalnost

Novi Peugeot Rifter nudi lako prilagodljiv i modularan volumen. Optimizacija arhitekture omogućava 2 izvedbe s 5 i 7 sjedala od koje je svaka u 2 duljine osnovna (4,40 m) i produžena (4,75 m). Ova posljednja dodaje duljinu kako na međuosovinskom razmaku tako i na prevjesu, za idealnu prostranost. U 2. redu, svako od 3 individualna sjedala može primiti dječju sjedalicu. Vrlo jednostavno se preklope u podnicu iz prtljažnika sa opcijom «Magic Flat» (dostupna od 2. tromjesečja 2019). U Produženoj izvedbi, 2 neovisna sjedala u 3. redu su klizna i mogu se izvaditi (kao u Osnovnoj izvedbi) kako bi se prilagodili svim okolnostima  bilo da se radi o volumenu prtljažnika ili prostoru za koljena putnika. Utovar dugih predmeta je lako jer se suvozačevo sjedalo može staviti u podnicu. Prtljažnik Peugeot Rifter raspolaže volumenom prostora za teret do 775 litrara (ispod police), a u izvedbi sa 5 sjedala u standardnoj duljini ide do 4.000 litara s preklopljenim sjedalima u dugoj izvedbi.

Zračni jastuk suvozača «Bag In Roof», svojim inovativnim smještajem u krov, omogućava stvaranje zatvorenog i hlađenog pretinca velikog kapaciteta. Maksimalan kapacitet spremnika je jedinstven za ovaj tip vozila: do 186 litara ovisno o izvedbama.

Predstavljen pretpremijerno na Salonu automobila u Ženevi 2018., novi Peugeot Rifter proizvodit će se u Španjolskoj (Vigo) i Portugalu (Mangualde). Na hrvatsko tržište lansira se na jesen 2018. godine.