Izdvojeno Vijesti

Peugeot sudjelovao na Zagrebačkom energetskom tjednu

Od 14. do 19. svibnja 2012. godine u Zagrebu se u organizaciji Grada Zagreba – gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održao treći Zagrebački energetski tjedan. S porukom “Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo”, cijeli tjedan u Zagrebu se održava niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije, globalnog zatopljenja, primjena mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

         Kao završni događaj Zagrebačkog energetskog tjedna, u subotu 19. svibnja 2012. na Trgu bana Jelačića održale su se izložbe institucija, tvrtki, poduzetnika, profesionalnih udruga, udruga civilnog društva, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba  aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša.

Peugeot, kojem je briga za okoliš važan dio strategije, sudjelovao je na ovoj manifestaciji predstavljanjem široj javnosti na Trgu bana Jelačića svojih dizelskih hibrida 3008 HYbrid4 i 508 RXH, te električnog Iona. Prva dva koriste najnoviju HYbrid4 tehnologiju koja spaja dizelski HDi i električni motor s ciljem smanjenja potrošnje i emisije štetnih plinova. Također, na završnom događanju u subotu će ponovo na Trgu bana Jelačića biti izložen Ion – 100% električno Peugeot vozilo s 0 emisije štetnih plinova.

Orijentiranost marke Peugeot prema brizi za okoliš potvrđuju i ostali modeli game Peugeot, kao na primjer novi 208, koji koristi male motore s tri cilindra i dizelske motore sa stop & start tehnologijom, u službi niske potrošnje goriva i emisije štetnih plinova.