Izdvojeno Vijesti

Početak proizvodnje novog Ford Transita Custom

Novi Ford Transit Custom i Tourneo Custom izašli su iz proizvodnje u Kocaeliju u Turskoj. Dolazak Transit Custom furgona i inačice za prijevoz putnika naziva Tourneo Custom, označava prvi korak u potpunoj transformaciji Fordovih globalnih gospodarskih vozila do kraja 2013. godine.

         “Transit Custom je potpuno nova vrsta vozila od jedne tone iz Forda,” rekao je Stephen Odell, predsjednik i CEO Ford of Europe. “Ovo je atraktivan, moderan furgon na koji će kupci biti ponosni i rado ga pokazivati ispred kuće, a sa stavom radišnosti koji se i očekuje od Transita. Tourneo Custom namijenjen prijevozu ljudi izgleda prekrasno iznutra i izvana. Pruža izvanrednu praktičnost potrebnu za stvarne, dnevne obveze, a pravi je užitak i voziti ga,” dodao je Odell.

Novi Transit Custom pozicioniran je između manjeg Transit Connecta i većeg Transit furgona u Fordovoj gami gospodarskih vozila, a u ponudi je i inačica za prijevoz putnika s osam ili devet sjedala, Tourneo Custom. Šasija je konstruirana tako da pruži izvrsno iskustvo u vožnji na oba modela, a unutrašnjost koja nalikuje osobnom automobilu i moderna vanjština samo povećavaju privlačnost legendarnog Transita. Oba modela pokreću Fordovi najnoviji 2,2 litarski Duratorq dizelski motori sa 100 KS, 125 KS ili 155 KS s najboljom potrošnjom u klasi od 6.5 l/100 km za Tourneo Custom i 6.6 l/100 km za Transit Custom. Modeli Transit Custom i Tourneo Custom proizvode se u Ford Otosan tvornici u Kocaeliju u Turskoj. Ford Otosan jedno je od najuspješnijih join venture poslova u auto industriji čiji su vlasnici Ford i Koc Holdings. Njegova tvornica u Kocaeliju je dom proizvodnje Ford Transita od 2001. godine, a do danas je proizvedeno više od 2.250.000 vozila i izvezeno u više od 70 zemalja.