Galerija Objava tjedna Predstavljamo Vijesti

Porsche 911 Carrera T – manje je više

S novim 911 Carrera T Porsche ponovo oživljava puristički koncept modela 911 T iz 1968. godine: smanjena težina, kraći prijenosi ručnog mjenjača i stražnji pogon s mehaničkom blokadom stražnjeg diferencijala za povećane performanse i intenzivan užitak u vožnji. Novi model jedinstvenog izgleda temelji se na 911 Carrera te ima snagu od 272 kW (370 KS). 911 Carrera T – slovo „T“ kod Porschea stoji za Touring – osim toga raspolaže dodatnim karakteristikama opreme, koje ne postoje za 911 Carreru. To, primjerice, uključuje serijsko sportsko vozno postolje PASM spušteno za 20 milimetara, Sport Chrono paket optimirane težine, skraćenu polugu mjenjača s crvenom shemom stupnjeva prijenosa ili središnje dijelove sjedišta od Sport-Texa. I na opcionalnu stražnju upravljačku osovinu, koja nije u ponudi za 911 Carreru, model 911 Carrera T zadržava pravo.
Oprema 911 Carrera T u potpunosti je određena sportskim stilom i lakom konstrukcijom: stražnje staklo i stražnja bočna stakla izrađena su od stakla lake konstrukcije, dok obloge vrata imaju omče za otvaranje. Apsorpcija zvuka maksimalno je smanjena, opcionalna stražnja sjedišta izostavljena su i jednako tako se opcionalno može odustati od sustava Porsche Communication Management (PCM). Rezultat je sljedeći: Ovo vozilo s dva sjedišta s 1.425 kilograma vlastite mase 20 je kilograma lakše nego usporedivo opremljeni 911 Carrera.
911 Carrera T dostupan je za isporuku od siječnja 2018. g. te se već sada može naručiti. Cijena u Njemačkoj iznosi 107.553 eura uključujući PDV i opremu specifičnu za pojedinu zemlju.
Sportski dizajn i samostalna optika
Dizajn 911 Carrera T doprinosi emocionalnosti i sportskom dojmu kupea sa stražnjim pogonom. Dijelovi karoserije i kotači jasno se razlikuju. S prednje strane 911 Carrera T odlikuje aerodinamički prilagođena usna prednjeg spojlera. Bočni retrovizori u Sport Designu lakirani su u ahat sivoj metalik boji. Novi model se gledajući s bočne strane može prepoznati po 20-inčnim Carrera S kotačima u titan sivoj boji. Uz to bočni pogled dodatno oplemenjuju natpisi „911 Carrera T“. Stražnji pogled na vozilo karakteriziraju lamele rešetke stražnjeg poklopca, Porsche natpis, naziv modela „911 Carrera T“ u ahat sivoj boji i serijski sportski ispušni sustav s centralno postavljenim, crno lakiranim ispušnim cijevima. Kao boje eksterijera na izboru su crna, lava narančasta, indijsko crvena, Racing žuta, bijela i Miami plava te metalik boje Carrara bijela, Jet Black crna i GT srebrna.
Puristički koncept unutrašnjosti i novi paket interijera
Naglašeno sportski i puristički izgled dojam je koji ostavlja unutrašnjost. Vozač svoje mjesto zauzima na crnim sportskim sjedištima (električni, četverostruko podesivi) sa središnjim dijelovima od Sport-Texa. Naslone za glavu krasi crni izvezeni natpis „911“. Po prvi puta opcionalno se uz novi Carrera T model mogu naručiti školjkasta sjedala. Upravljačke naredbe izdaju se putem sportskog GT volana s kožnim obručem volana. Na volanu je ugrađen serijski prekidač za način rada vozaču omogućava odabir različitih programa vožnje. Skraćena poluga mjenjača s crvenom shemom stupnjeva prijenosa ekskluzivno pripada modelu 911 Carrera T. Ukrasne letvice na instrumentnoj ploči i vratima crne su boje, kao i omče za otvaranje vrata. Novost je takozvani T paket interijera. Kontrastnim bojama – Racing žutoj, indijsko crvenom ili GT srebrnom – pridonosi još sportskijem izgledu. Time se mogu dodati vizualni akcenti kod sigurnosnih pojaseva, natpisa „911“ na naslonima za glavu, omči za otvaranje ili središnjih dijelova Sport-Tex sjedišta.
Poboljšani omjer snage i težine za veće performanse
Šestocilindrični bokser motor s tri litara zapremine i biturbo punjenjem razvija snagu od 272 kW (370 KS) i najveći okretni moment od 450 Nm, koji se nalazi između 1.750 i 5.000 okretaja u minuti. Omjer snage i težine poboljšan je na 3,85 kg/KS što je zaslužno za povećanu performansu i još agilniju dinamiku vožnje. Zahvaljujući ručnim mjenjačem s kraćim prijenosom i mehaničkom diferencijalnom bravom 911 Carrera T od nule do 100 km/h sprinta u 4,5 sekundi. Time je za 0,1 sekundu brži od 911 Carrera Coupéa. Granicu od 200 km/h model doseže nakon 15,1 sekunde. Carrera T opcionalno se može naručiti s Porscheovim automatskim PDK mjenjačem (PDK). Time po- stiže 100 km/h za 4,2 sekunde i 200 km/h nakon 14,5 sekundi. Najveća brzina obiju varijanti mjenjača je 290 km/h.