Ekologija Vijesti

Porsche i Siemens proizvode CO2 neutralno gorivo

Proizvođač sportskih vozila Porsche i Siemens Energy u mjestu Punta Arenas u Čileu grade zajedno s nizom međunarodnih poduzeća industrijsko postrojenje za proizvodnju gotovo ugljično neutralnog goriva (eFuel, e-gorivo). Ceremonija povodom polaganja kamena temeljca za ovaj pionirski projekt je održana u prisustvu čileanskog ministra energetike Juana Carlosa Jobeta. Sjeverno od mjesta Punta Arenas u čileanskoj Patagoniji će prvo nastati pilot-postrojenje koje bi 2022. godine trebalo proizvoditi oko 130.000 litara e-goriva. U dvije etape je predviđeno širenje kapaciteta, i to na oko 55 milijuna litara e-goriva do 2024. godine i na oko 550 milijuna litara e-goriva do 2026. godine. Potrebna ekološka odob- renja je u međuvremenu zaprimilo čileansko projektno društvo Highly Innovative Fuels (HIF). Siemens Energy je uz to već započeo s pripremnim radovima za sljedeću fazu projekta.

„Drago mi je što zajedno sa snažnim međunarodnim partnerima iz gospodarstva i politike napredujemo po pitanju ovog međunarodnog projekta vodilje za vodikovu ekonomiju“, govori Armin Schnettler, izvršni dopredsjednik za New Energy Business u društvu Siemens Energy. „Uz ‘Haru Oni’ ćemo na svjetsko tržište plasirati naše power-to-X tehnologije: Zajedno razvijamo i realiziramo prvo integrirano i komercijalno veliko postrojenje za proizvodnju sintetskih i klimatski neutralnih goriva. Tako na jugu Čilea pokrećemo jedan od najuzbudljivijih projekata budućnosti energetskog gospodarstva i promičemo dekarbonizaciju sektora mobilnosti. Na taj način dajemo važan doprinos brzog učinka za smanjenje emisija CO2 u prometnom i transportnom sektoru.“

Proizvođač sportskih vozila Porsche inicirao je demonstracijski projekt te će e-goriva u budućnosti primjenjivati u vlastitim vozilima s motorima s unutarnjim izgaranjem. Michael Steiner, član uprave za istraživanje i razvoj u društvu Porsche AG, izjavljuje: „Porsche je osnovan s pionirskim duhom. To je naš pogon, mi živimo od inovacija. I kod obnovljivih goriva se vidimo kao pioniri gdje želimo unaprijediti razvoj. To je u skladu s našom jasnom i cjelokupnom strategijom održivosti. Cijeli Porsche tako već 2030. godine želi biti bilancijski CO2 neutralan. Goriva proizvedena s obnovljivom energijom tu mogu dati svoj doprinos. Naša ikona, 911-ica, posebno je prikladna za primjenu e-goriva, ali i naša popularna povijesna vozila, jer oko 70 posto svih proizvedenih Porschea je i danas još na cesti. Testovi s obnovljivim gorivima su vrlo uspješni. Uz e-goriva se ubuduće fosilne emisije CO2 u motorima s unutarnjim sagorijevanjem mogu smanjiti do 90 posto. Prvo gorivo iz Čilea ćemo 2022. godine, između ostalog, primijeniti u našim trkaćim automobilima na natjecanju Porsche Mobil 1 Supercup.“

Čile si je u okviru svoje Nacionalne zelene vodikove strategije zadao ambiciozne ciljeve. Do 2025. godine planiraju elektrolizatorski kapacitet od 5 gigavati (GW) koji bi do 2030. godine trebao narasti na 25 GW. Cilj jest proizvoditi najpovoljniji vodik na svijetu i zemlju pretvoriti u vodećeg izvoznika zelenog vodika i njegovih derivata.

Projekt „Haru Oni“ iskorištava savršene klimatske uvjete za energiju vjetra u provinciji Magallanes na jugu Čilea kako bi pomoću povoljne zelene struje dobivene vjetrom proizvodio ugljično neutralno gorivo. U prvom koraku elektrolizatori putem struje dobivene vjetrom vodu razdvajaju na kisik i zeleni vodik. Zatim se iz zraka filtrira CO2 koji se kombinira sa zelenim vodi- kom u sintetski metanol, koji se potom pretvara u e-gorivo. Početak proizvodnje u pilot-postrojenju predviđen je za sredinu 2022. godine. Uz Siemens Energy, Porsche i HIF na projektu „Haru Oni“ sudjeluju i tvrtke Enel, ExxonMobil, Gasco i ENAP.