Vijesti

Porsche obustavlja proizvodnju zbog koronavirusa

Od sljedećeg tjedna Porsche za sada obustavlja proizvodnju na dva tjedna. Proizvođač sportskih vozila ovom odlukom reagira na znatno ubrzanu stopu zaraze od koronavirusa i iz toga proizlazeće preporuke službenih tijela. Uz primarnu zaštitu svih zaposlenika, ni uska grla kod globalnih lanaca isporuke trenutno ne dozvoljavaju urednu proizvodnju. Paralelno se Porsche priprema za smanjenje potražnje te s donesenim odlukama osigurava svoju financijsku snagu. Glavna tvornica u Zuffenhausenu i proizvodna lokacija u Leipzigu od subote, 21.03.2020. su zatvorene. Ovi koraci donose se u uređenom procesu i u uskom dogovoru s radničkim vijećem. 

„Ovim mjerama naše poduzeće daje svoj doprinos u zaštiti svih zaposlenika i suzbijanju širenja koronavirusa. Stvarne posljedice još se ne mogu predvidjeti. Stoga je prerano za davanje bilo kakvih prognoza. Jasno je da će 2020. biti vrlo izazovna godina“,govori Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG. „Pandemiju možemo samo zajedno i s dosljednim mjerama pobijediti.“ S tom idejom Porsche osvještava svoju poduzetničku i društvenu odgovornost i obustavlja svoju proizvodnju. U međuvremenu će se stanje kontinuirano iznova ocjenjivati. 

Pored izostavljanja proizvodnje, Porsche se odlučio na niz pojačanih mjera: Tako između ostalog vrijedi zabrana za službena putovanja, pojam ‚mobilnog rada‘ je znatno proširen, a sastanci će se održavati samo putem videopoziva ili telefonskih konferencija.