Ekologija Vijesti

Porsche – više od 20.000 zainteresiranih kupaca za Taycan

Prvo sportsko vozilo Porschea na potpuno električni pogon, model Taycan, izaziva veliku pozornost diljem svijeta. Unatoč tome što će vozilo biti predstavljeno javnosti tek u rujnu i što konačni dizajn još nije poznat, u svijetu je već preko 20.000 ozbiljno zainteresiranih kupaca, kako je poduzeće potvrdilo na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Potencijalni kupci su se već prijavili za uvrštenje na popis s čime je povezana uplata predujma u iznosu od 2.500 eura (u Europi). 

Porsche Taycan bit će predstavljen u rujnu te bi krajem godine trebao stići na tržište. Vozilo će postići ubrzanje od nule do 100 km/h u znatno manje od 3,5 sekundi. Raspolagat će dosegom od preko 500 kilometara (mjereno sukladno NEDC-u). K tome će punjenje za doseg od 100 kilometara trajati otprilike samo četiri minute (mjereno sukladno NEDC-u). 

„Golemi interes za Taycanom nam pokazuje da je uzbuđenje ususret prvom električnom sportašu Porschea kod naših kupaca jednako veliko kao i kod nas. Iz tog smo razloga povećali naše proizvodne kapacitete“,govori Detlev von Platen, član uprave za prodaju i marketing poduzeća Porsche AG. „Taycan će biti najsportskiji i tehnički najnapredniji automobil u svom segmentu – pravi primjer Porschea.“