Izdvojeno Predstavljamo

Predstavljen Nissan Note, novi hatchback za svjetsko tržište

Tvrtka Nissan Motor je na svečanoj premijeri na pristaništu Osanbashi u Yokohami svijetu predstavila Nissan Note, novi kompaktni automobil namijenjen svjetskom tržištu.

 

U želji da u svojoj klasi postane automobil najprilagođeniji vozaču i putnicima, novi će Note iskoristiti sve mogućnosti kompaktnih automobila kad ove jeseni krene u prodaju u Japanu. Najniži stupanj potrošnje i emisija u klasi Note ostvaruje spajajući naprednu motornu tehnologiju, platformu male mase i unaprijeđenu aerodinamičnost. Novi je Note prvi kompaktni automobil opremljen Nissanovim naprednim “panoramskim monitorom”, sustavom koji olakšava vožnju unatrag i bočno parkiranje na skučenim mjestima.

 

Privlačnu Noteovu vanjštinu krase upadljiva linija koja otkriva karakter i aerodinamičan oblik, a prepoznatljiva prednja maska te prednja i stražnja svjetla stvaraju dojam dinamičnosti i uglađenosti. Preinačena struktura karoserije omogućila je Noteovim konstruktorima da oblikuju unutrašnjost koja je prostranošću izvan svih očekivanja za automobil te klase. Komforna i privlačna kabina s valovitom linijom iznad instrumentne ploče, nadahnutom mreškanjem pijeska, naglašava Noteovu praktičnost i suvremenost i pridonosi visokoj kakvoći unutrašnjosti.

 

Kupcima u Japanu bit će ponuđena dva nova motora, novi 1.2 DIG-S s mehaničkim kompresorom i 1.2 poznat i hvaljen iz Nissana Micre.

 

Spajajući kompaktan i lagan stalno promjenjivi prijenos XTRONIC CVT na svim razinama opreme sa sustavom gašenja pri zaustavljanju za pogon na dva kotača, novorazvijeni trocilindarski motor DIG-S s izravnim ubrizgavanjem i mehaničkim kompresorom, nudi vožnju  punu užitka i izvrsnu ekonomičnost – s litrom goriva može prijeći 25,2 km.

 

Od premijere 2005. sadašnji model Notea žanje svjetski uspjeh, prodano je 940.000 primjeraka. Novi Note za japansko će se tržište proizvoditi u tvornici Nissan Motor Kyushu. Europske će modele, čiji je početak prodaje planiran za 2013., proizvoditi Nissanova tvornica u Sunderlandu.