Vijesti

Predstavljen prototip nove Honde Civic Type R

Prototip nove Honde Civic Type R ima svoj službeni debi na azijskom tržištu. Auto salon u Tokyu odabran je kao mjesto prvog predstavljanja modela Civic Type R, koji će službeno biti predstavljen kasnije ove godine. Predstavljane ovog modela prati i službena objava početka prodaje modela Civic Sedan u Japanu te europskog modela Civic hatchback i Type R koja će početi u ljeto 2017. godine.

Civic Sedan će se proizvoditi u Saitama tvornici u Japanu, peterovratni hatchback i Type R modeli će se proizvoditi u Honda UK Manufacturing (HUM) u Swindonu, Velika Britanija.

Nova generacija Civica Type R je projektirana u okviru istog programa razvoja kao i ostali članove obitelji Civic, a bit će službeno predstavljena u serijskoj izvedbi kasnije ove godine. Po prvi puta ovaj će se model izvoziti i u SAD gdje dosad Honda nije nudila Type R modele. Prodaja nove generacije u Japanu neće biti limitirana (kao što je bio slučaj kod prethodne generacije).

Type R nastao je na osnovi novog Civic hatchbacka, a naravno da su izvedene modifikacije prvenstveno zbog aerodinamičkih performansi. Agresivni prednji branik proširen je krilcima od karbonskih vlakana, a vozilom dominira crvena linija koja se proteže oko cijelog auta. Dodatni rešetkasti kanali proširuju odbojnike, a kroz mrežaste umetke omogućuju bolji dotok zraka. Između kotača širine 245 mm i veličine 20″ dominira karbonom prekriven prag vozila kojim se također proteže spomenuta crvena linija. Stražnjim dijelom dominira veliki difuzor od ugljičnih vlakana koji uokviruje tri ispušne cijevi. Zanimljiv je i detalj srednje ispuše cijevi koja je manjeg promjera i obojana u crvenu boju!