Izdvojeno Vijesti

Premijera Fordovog B-MAXA na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija

Izvršni predsjednik Ford Motor Company, Bill Ford, predstavit će potpuno novi B-MAX 27. veljače u Barceloni na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija 2012 (MWC – Mobile World Congress). Ford je prvi proizvođač koji će predstaviti svoj automobil na najznačajnijem događaju mobilne industrije i predstaviti nove, značajne tehnologije namijenjene Europi koje se po prvi puta pojavljuju na B-MAXU i koje će ga svrstati među tehnološki najsuvremenije male automobile na kontinentu. Bill Ford je prvi lider iz automobilskog svijeta koji će imati značajan nastup na Kongresu na kojem će iznijeti viziju o mobilnosti u budućnosti i istraživanju mobilne tehnologije i vozila koje će zajedničku ulogu.

         “Predstavljanje B-MAXA na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija pokazuje koliko je tehnologija važna i kupcima i Fordu,” rekao je Stephen Odell, predsjednik i CEO Ford of Europe. “B-MAX će podići ljestvicu u segmentu malih automobila u Europi kombinacijom tehnologije i vrhunske izrade u kompaktnom okviru.”

Predsjednik Forda i CEO, Alan Mulally uvest će B-MAX u automobilski svijet na Salonu automobila u Ženevi 2012, 6. ožujka. Ford B-MAX donosi jedinstveni sistem laganog pristupa s inovativnim prednjim vratima i kliznim stražnjim vratima. Integrirana su sa središnjim stupom kako bi se omogućio nenadmašan pristum putnicima i prtljazi. Pokretat će ga niz pogonskih agregata uključujući i novi 1.0 litarski EcoBoost benzinski motor i 1.6 litarski TDCi dizelski motor od kojih oba ostvaruju i najveću uštedu goriva u klasi i najmanju emisiju CO2.