Izdvojeno Vijesti

Prius i ECO TAXI za čisti Zagreb

 Odnedavno ulicama Zagreba krstare bijele limuzine s efektnim natpisom EKO TAXI. Riječ je o novoj usluzi po kojoj se i Zagreb uključio u vrh europske ponude čistog i tihog prijevoza, usluge koja je posebno popularna na ulicama Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije. U voznom parku trenutno je 30 vozila, no u planu je proširenje flote na 100. EKO TAXI svojim klijentima pruža ugodnu i sigurnu, cjenovno pristupačnu vožnju, istovremeno brinući o dobrobiti svih nas jer je velika pažnja posvećena očuvanju okoliša, čišćem zraku, uštedi goriva i nečujnom radu vozila.

         Voznu flotu EKO TAXIJA u najvećem broju čine vozila Toyota Prius, opremljena hibridnim sustavom koja u kombinaciji električnog i benzinskog motora ispuštaju 50% manje CO2 nego ostala vozila; vozeći hibridna vozila pri nižim brzinama, EKO TAXI doprinosi zdravijem načinu življenja s manje zagađenja i manje smoga, a štiti građane Zagreba i od velikog, a često zanemarenog zagađivača – buke!! A zbog čega je odabir EKO TAXIJA pao na Toyotu? Jednostavno – Jer je Toyota ”najzelenija” globalna marka, te je na području hibridne tehnologije – apsolutni lider u automobilskoj industriji. Do kraja godine u planu je „oblačenje“ kompletne flote u Toyota hibride čime bi postali jedinstveni pružatelj takve usluge u svijetu.

         Uz brojne pružatelje usluge taxi prijevoza, EKO TAXI se ističe po vrhunskoj dispečerskoj tehnologiji koja omogućuje kvalitetno pokrivanje grada Zagreba i dolazak na traženu lokaciju unutar 3 min do maksimalno 15 minuta. Po pozivu na broj 1414 ili 060/7777 dispečer se javlja odmah, slobodno vozilo pronalazi u maksimalno 30 sekundi, a sam poziv se naplaćuje prema najnižoj tarifi za brojeve s dodanom vrijednosti (1,23 kn za poziv iz fiksne mreže i 2,45 kn za poziv iz mobilne mreže). Dodatno, EKO TAXI se ponosi svojim statusom ”Prijatelj Beba” na način da najmlađim putnicima – uz prethodnu najavu i potpuno besplatno osiguravaju vožnju u baby sjedalicama najvišeg ranga sigurnosti. Djelatnici EKO TAXI svojim putnicima pružaju uslugu razgledavanja grada te organizaciju izleta uz pratnju i vodstvo stručnog vodiča te konverzaciju na raznim jezicima.

         Dobro je znati da su u EKO TAXI-ju cijene iste nedjeljom i praznikom, za dnevnu kao i za noćnu vožnju. Cijena prijevoza iznosi 14 kn za start te 5,80 kn za prijeđeni kilometar dok se prtljaga ne naplaćuje.