Vijesti

Proizveden dvomilijunti Golf Variant

U Volkswagenovoj tvornici u Zwickau s trake je sišao dvomilijunti Golf Variant diljem svijeta. Jubilarno vozilo je bijeli Golf Variant Highline s 1,4 l TSI motorom, 150 KS i paketom R-Line Exterieur1.
Ova obljetnica proizvodnje predstavlja još jednu prekretnicu u uspješnoj povijesti Golfa Variant, koja traje preko 20 godina. Ona je simbol oduševljenja kojim naši kupci voze ovaj automobil te je istovremeno rezultat izvanrednog koncepta proizvoda i izuzetnog timskog postignuća naše lokacije u Zwickauu“, rekao je Thomas Ulbrich, član uprave marke Volkswagen zadužen za područje proizvodnje i logistike. Prof. dr. Siegfried Fiebig, glasnogovornik uprave tvrtke Volkswagen Sachsen GmbH, smatra da je Golf Variant važan za lokaciju Zwickau. „U svibnju 2013. godine smo u Saskoj s modelom Golf Variant po prvi puta preuzeli odgovornost kao vodeća tvornica za proizvodnju jednog volumenskog modela marke Volkswagen. Model se otada razvio u pravo dodatno uporište. Kompetentnost kolegica i kolega u proizvodnji omogućila je velik uspjeh modela.“ Jens Rothe, predsjednik glavnog radničkog vijeća u Volkswagenu Sachsen, pohvalio je angažman zaposlenica i zaposlenika. „Vjernost naših kupaca najljepši je kompliment našim kolegicama i kolegama“, kaže Rothe. „Golf Variant je važan element poslovanja.
Variant je derivat obitelji Golf, koji je omiljen diljem svijeta i koji postoji već od treće generacije Golfa. Serijska proizvodnja počela je 1993. godine u Wolfsburgu i Osnabrücku. Ostale proizvodne lokacije bile su Bratislava (Slovačka) i Puebla (Meksiko). Od 2007. godine Golf Variant se proizvodio u Volkswagenu de México u Puebli. Ovdje je s trake sišlo 700.000 modela Golf Variant pete i šeste generacije. Od svibnja 2013. godine Golf 7 Variant ekskluzivno se proizvodi u Zwickauu. Od 2015. godine ovaj model će se paralelno uz Zwickau proizvodi i u tvornici Puebla. U tvornici vozila Zwickau se osim Varianta proizvodi i Golf limuzina, a od listopada će se proizvoditi i novi Passat Variant. Od 1990. godine je u Zwickauu s trake sišlo ukupno 4,6 milijuna Volkswagena.
Produktionsjubilaeum Volkswagen baut zwei Millionen Golf Variant