Vijesti

Proizvedeno je dva milijuna BMW-a serije 1

Krajem mjeseca, točnije 28. ožujka ove godine, obilježit će se predstavljanje novog BMW-a serije 1. Ljubitelji kompaktnog zadovoljstva u vožnji mogu očekivati još upečatljiviji dizajn, dodatno usavršen premium osjećaj unutrašnjosti, motore koji su iznimno snažni i još učinkovitiju, inovativniju opremu.

Prije predstavljanja, pojavila se vijest iz BMW-ove tvornice u Regensburgu koja pruža još jedan razlog za osmijeh jer se dvomilijuntni primjerak BMW-a serije 1 spustio s proizvodne linije. Taj je primjerak proizveden samo nekoliko dana prije početka proizvodnje nove inačice kompaktnog automobila i jedan je od prvih primjeraka BMW-a serije 1 predodređenih za izvoz u Aziju. BMW 120i s 5 vrata, obojen u Estoril Blue metalik boju i opremljen M Sportskim paketom bit će isporučen kupcu u Japanu. Taj primjerak proizveden u BMW-ovoj tvornici u Regensburgu predstavlja još jedno veliko postignuće u međunardnonoj priči o uspjehu BMW-a serije 1. Potkraj ljeta 2014. proslavljen je deseti rođendan upravo ove BMW-ove serije.

Prelazak broja od dva milijuna proizvedenih primjeraka još je jedan dokaz kako se privlačno BMW-ovo zadovoljstvo u vožnji proširilo kroz kompaktni segment. Pri predstavljanju 2004. godine, serija 1 postala je prvi BMW-ov model koji je spojio sportski i elegantan dizajn, dinamičke vozne osobine i premium kvalitetu s funkcionalnim atributima kompaktnog modela s pet vrata. Superioran motor i tehnologija ovjesa u kombinaciji sa stražnjim pogonom ostaje jedinstveni prodajni atribut u kompaktnom segmentu, pa je BMW serije 1 postao sinonim za sportske mogućnosti u svojoj klasi. Istovremeno, već uhodano služio je kao pionir najnovijih BMW-ovih EfficientDynamics tehnologija, koje osiguravaju da BMW serije 1 nudi zadivljujući omjer između zadovoljstva u vožnji i potrošnje goriva. Novo izdanje serije 1 nudit će se u izvedbama s 5 i 3 vrata. Model s 3 vrata proizvodit će se isključivo u BMW-ovoj tvornici u Regensburgu, a BMW serije 1 s 5 vrata proizvodit će se i u tvornici u Leipzigu. Oba modela mogu se naručiti s odabranim snažnim i iznimno učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima s BMW-ovom TwinPower Turbo tehnologijom, uključujući motore s tri i četiri cilindra iz BMW-ove posljednje generacije motora i šest-cilindrične redne motore s M Performance TwinPower Turbo tehnologijom. Novi BMW serije 1 nudi motore snage od 109 KS do 326 KS.

Ostala istaknuta oprema BMW-a serije 1 uključuje standardni iDrive sustav upravljanja, prednja svjetla u punoj LED tehnologiji (prvi put dostupna kao dio dodatne opreme za BMW serije 1) i najnoviji dodaci BMW ConnectedDrive sustava. Novi su i aktivni tempomat sa Stop & Go funkcijom koji koristi radar, nova generacija Parking Assistanta i sustava poput Driving Assistanta koji koristi kameru. Progresivni karakter novog BMW-a serije 1 temelji se na standardnoj funkciji Inteligentnog poziva u nuždi i BMW TeleServices usluga koje su dostupne za određena tržišta. Opcijski navigacijski sustav Professional također nudi automatsku nadogradnju karti (koristeći ugrađenu SIM karticu i mobilnu mrežu), koja je besplatna za kupce u prve tri godine nakon registracije vozila. Proširene su i ostale informacijske, komunikacijske i multimedijalne usluge koje se služe internetom, a koje vozač može integrirati u automobil uz pomoć aplikacija preko ugrađene SIM kartice ili koristeći vlastiti pametni telefon.