Galerija Predstavljamo

Prvi ikad BMW X7

BMW X7 je prvi automobil koji spaja dojam, ekskluzivnost i prostranost luksuznog modela s agilnim i svestranim voznim svojstvima koja se očekuju od vozila za sportske aktivnosti (Sports Activity Vehicle – SAV).

Najnoviji i najveći model u BMW X ponudi donosi svjež osjećaj prostora luksuznom segmentu zahvaljujući impresivnim otvorenim prostranstvima i vrhunskom dizajnu unutrašnjosti i najsuvremenijim značajkama opreme. Istodobno, napredna tehnologija pogonskog sklopa i šasije modela X7 osigurava off-road sposobnosti, izvrsnu udobnost vožnje i agilno upravljanje na cesti po kojem je SAV poznat.

Dodavanjem BMW-a X7 u svoj portfelj dio je postojeće ofenzive modela u luksuznom segmentu BMW Grupe, što je i ključni element u strategiji tvrtke NUMBER ONE> NEXT. X7 će se proizvoditi u BMW postrojenju Spartanburg u SAD-u, a tržišno lansiranje će započeti u ožujku 2019. godine.

Precizan dizajn zrači dojmom, luksuzom i modernošću.

Dužine 5.151 milimetara, širine 2.000 milimetara i visine 1.805 milimetara, i s međuosovinskim razmakom kotača od 3.105 milimetara, BMW X7 pokazuje skladne razmjere i vrlo se jasno pozicionira kao nova glava obitelji BMW X modela. Novi jezik dizajna, kojim dominiraju precizne linije i ekspanzivne površine, pojačava autoritativnu auru automobila. Istaknuti prednji kraj, s izuzetno velikom BMW rešetkom maske, pruža automobilu neporeciv osjećaj dojma. BMW X7 kao standardnu opremu ima LED prednja svjetla, dok opcijski BMW Laserlight ima raspon od 600 metara i lako se može prepoznati po plavim elementima u obliku slova x unutar prednjih svjetala. Karakteristične značajke automobila, gledanog sa strane, čine veliki prozori, visoki odmak vozila od tla i duga krovna linija. Vodoravne linije, tanka LED svjetla i prtljažnik s dva odjeljka naglašavaju suvremen stil stražnjeg kraja.

Velikodušno dodani kromirani elementi pojačavaju luksuznu eleganciju BMW-a X7. Automobil je standardno opremljen s 20-inčnim lakometalnim kotačima, dok se varijante s 21 i 22 inča mogu odabrati s popisa opcijske opreme.

Unutrašnjost: tri reda sjedala i luksuzni ambijent.

Prostranost i svestranost unutrašnjosti podcrtana je standardnim uključivanjem tri reda sjedala (nudi prostora za ukupno sedam osoba) u novom BMW-u X7. Dva putnika u trećem redu su smještena u sjedala pune veličine zajedno s naslonima za ruke, držačima za čaše i USB priključcima. Srednji red može se sastojati od dva individualna udobna sjedala kao opcijom. Sve se sjedala podešavaju električno pritiskom na tipku. Kapacitet prtljažnika može se povećati s 326 na najviše 2.120 litara, po potrebi.

Pažljivo odabrani i pomno izrađeni materijali pridonose osjećaju luksuza, kao i opsežna specifikacija standarda. BMW X7, kao standard, dolazi s letvicama od Vernasca kože, automatskim klima uređajem s četiri zone, panoramskim staklenim krovom u tri odjeljka i ambijentalnom rasvjetom koja uključuje Welcome Light Carpet i Dynamic Interior Light (dinamičko osvjetljenje unutrašnjosti). Među najvažnijim stavkama na popisu opcijske opreme su automatski klima uređaj s pet zona, Ambient Air paket, panoramski stakleni krovni Sky Lounge, kontrole sa staklenim aplikacijama, Bowers & Wilkins Diamond Surround sustav ozvučenja i Professional sustav za zabavu za stražnja sjedala. U međuvremenu, Design Pure Excellence linija opreme, M Sport paket i BMW Individual mogućnosti omogućuju klijentima prilagodbu unutrašnjosti i vanjštine kako bi odražavali njihov osobni stil.

Napredna tehnologija pogonskog sklopa s moćnim motorima, Steptronic prijenos s osam brzina, BMW xDrive i M Sport diferencijal.

Postava motora dostupnih od lansiranja sastoji se od benzinskih V8 od 462 KS u BMW-u X7 xDrive50i (nije dostupno u Europi), šesterocilindarske benzinske jedinice s maksimalnom snagom od 340 KS za BMW X7 xDrive40i i par šesterocilindarskih rednih dizelskih motora s maksimalnom snagom od 265 KS u BMW-u X7 xDrive30d i od 400 KS u BMW-u X7 M50ds. Sve pogonske jedinice u postavi ispunjavaju zahtjeve Euro 6d-TEMP standarda emisija.

Svi su motori spojeni Steptronic prijenosom od osam stupnjeva, a zadatak prijenosa njihove snage na asfalt ili rahli teren pada na BMW xDrive inteligentni sustav pogona na sve kotače – zajedno s optimiziranom učinkovitošću i postavkama baziranim na stražnji pogon. M Sport diferencijal na stražnjoj osovini osigurava još dinamičnije upravljanje, koji donosi elektronički upravljano zaključavanje. On dolazi kao standardna oprema na BMW-u X7 M50d i kao opcijska oprema na BMW-u X7 xDrive50i i BMW-u X7 xDrive40i.

Savršeno podešeni sustavi šasije poboljšavaju udobnost, agilnost i off-road performanse.

BMW X7 ima bogatstvo tehnologije šasije kao standardu opremu, uključujući prilagodljivi ovjes s elektronički upravljanim amortizerima i zračnim oprugama na obje osovine. Odmak vozila od tla može se mijenjati do 80 milimetara kako bi se prilagodilo situaciji – pritiskom na tipku ili pomoću BMW Display Key (ključa sa zaslonom). Brojni sustavi šasije dostupni su kao opcijska oprema za dodatno poboljšanje udobnosti, agilnosti i off-road performansi. Integral Active Steering (integralno aktivno upravljanje) i Executive Drive Pro sustav s aktivnom stabilizacijom protiv okretanja omogućuju još bržu vožnju i veću ravnotežu. OffRoad paket je također dostupan za sve varijante modela osim BMW-a X7 M50d. Ovaj paket sadrži dodatnu tipku za odabir između četiri načina vožnje – xSand, xGravel, xRocks i xSnow. Ovi načini pripremaju automobil za dotičnu površinu aktiviranjem idealnih postavki za visinu vožnje, xDrive sustava, reakcija na papučicu gasa i prijenosa i DSC unosa.

Sofisticirani sustavi pomoći vozaču za veću udobnost i sigurnost.

Predanost novog BMW-a X7 progresivnom luksuzu dodatno naglašava sveobuhvatan niz sustava za pomoć vozaču koji su dostupni kako bi se poboljšala udobnost i sigurnost. Kao i aktivna kontrola brzine sa Stop & Go funkcijom, klijenti se također mogu odlučiti za Driving Assistant Professional paket koji sadrži Steering and lane control assistant (pomoć za upravljanje i kontrolu unutar trake), Lane Change Warning (upozorenje o promjeni trake) i Lane Departure Warning (upozorenje o odlasku iz trake), Lane Change Assistant (pomoć za promjenu trake), Lane Keeping Assistant (pomoć za zadržavanje u traci) sa zaštitom od bočnog sudara, pomoć za izbjegavanje, Crossing traffic warning (upozorenje na poprečni promet), Priority warning (upozorenje o prednosti prolaska) i Wrong-way warning (upozorenje o pogrešnom smjeru) te Emergency Stop Assistant (pomoć za hitne intervencije) (nije dostupno u Europi). Opseg funkcija standardne Parking Assistant (pomoći za parkiranje) uključuje i Reversing Assistant (pomoć za vožnju unatrag).

Live Cockpit Professional s BMW operativnim sustavom 7.0 (uključujući i BMW Intelligent Personal Assistant) kao standardnom opremom.

BMW Live Cockpit Professional, koji je standardna oprema u BMW-u X7, sadrži potpuno digitalnu instrument ploču i kontrolni zaslon, od kojih svaki ima dijagonale zaslona od 12,3 inča. BMW Intelligent Personal Assistant koji je uključen u operacijski sustav od ožujka 2019. – ili dostupan za ugradnju putem Remote Software Upgrade (daljinskog ažuriranja softvera) – predstavlja najnovije dostignuće na području digitalne povezanosti. Nakon aktiviranja s izgovorenim upitom “Hej BMW”, digitalni pratitelj pomaže vozaču iskoristiti funkcije automobila. A sustav će i dalje stjecati nove mogućnosti cijelo vrijeme zahvaljujući ažuriranjima prenesenim putem opcije Remote Software Upgrade.