Ekologija Izdvojeno Vijesti

Prvi proizvedeni Prius Plug-in Hybrid dostavljen Princu Albertu II od Monaka

Njegovo veličanstvo Princ Albert II od Monaca preuzeo je prvi proizvedeni Toyota Prius Plug-in Hybrid na dvomjesečno testiranje. Novo vozilo bi uskoro moglo zamijeniti standardni Prius koji Princ Albert trenutno koristi.

         U veljači 2012,  vlada Monaka uvela je novi poticajni plan pod vodstvom Njegovog Veličanstva ka poticanju ekološki prihvatljivih vozila u Kneževini. Shema omogućuje subvencija od 5.500 eura za prava hibridna vozila koja ispuštaju manje od 60 g/km CO2, dok električna vozila mogu dobiti subvencije do 9.000 eura. Kako bi pružio primjer, Njegovo Veličanstvo će sada koristiti Toyota Prius Plug-in Hybrid u privatne svrhe, a posebno je sretan što njegovo novo vozilo emitira iznimno niske emisije CO2 od samo 49 g/km. Napredni sustav Hybrid Synergy Drive u Prius Plug-in Hybridu sadrži litij-ionsku bateriju koja omogućuje vožnju od 25 km u električnom režimu. Osim električnog režima, novi Prius Plug-in Hybrid može se koristiti i kao pravi hibrid sa svim učinkovitostima kombiniranja benzinskog i električnog motora. Ova jedinstvena kombinacija omogućuje Prius Plug-in Hybridu da s jednim tankom goriva prijeđe više od 1.200 km.

Filozofija utkana u Prius Plug in omogućuje da se u samo 90 minuta, automobil u potpunosti napuni prikopčan na konvencionalnu utičnicu. S tako napunjenom baterijom, u EV režimu vožnje sposoban je prijeći udaljenost od 25 km na struju, ne trošeći gorivo. U Monaku je pogodnost što je instalirano 424 postaja za punjenje, tako da se Prius Plug-in Hybridom može putovati uokolo Kneževine električnim načinom vožnje, stvarajući nula emisiju CO2, NOx čestica i ne trošeći gorivo.

Kao priznati lider u proizvodnji hibridne tehnologije, s prodajom od preko 4 milijuna jedinica diljem svijeta, Toyota pozdravlja inicijativu Njegova Veličanstva za promicanje prodaje ekološki prihvatljivih automobila, pomažući Kneževini da  postane svjetski lider u održivoj mobilnosti.