Vijesti

Prvi VW SUV kabriolet

Zeleno svjetlo za novi kabriolet koji se temelji na modelu T- Roc: marka Volkswagen lansira svoj prvi SUV kabriolet u okviru svoje velike ofenzive modela. Novi model proizvodit će se od prve polovice 2020. godine. Nadzorni odbor marke Volkswagen potvrdio je da će u tvornicu u Osnabrücku uložiti više od 80 milijuna eura potrebnih za ovaj pothvat. S ovom će odlukom marka nastaviti svoju priču o uspjehu kabrioleta koju piše tim u Osnabrücku te će osigurati zadržavanje radnih mjesta u tvornici.

Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave marke Volkswagen, kaže: „Volkswagen evoluira u SUV marku. T-Roc već postavlja nove standarde u segmentu kompaktnih SUV vozila. S kabrioletom koji će se temeljiti na modelu T-Roc dodat ćemo iznimno emotivan model u ponudu vozila. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti da računamo na višedesetljetno iskustvo tima u Osnabrücku s proizvodnjom kabrioleta. Tvornica u Osnabrücku sada ima sjajne izglede za budućnost.“

SUV modeli trenutno ostvaruju ključni doprinos rastu središnje marke Volkswagen koncerna. Sa 720.000 isporučenih modela Tiguan, ovo vozilo ubraja se među 10 najprodavanijih modela na svijetu i među tri najbolja SUV-a. Do 2020. godine marka namjerava proširiti svoju ponudu SUV-ova diljem svijeta na 20 modela. Do tada će oko 40% vozila koje marka Volkswagen prodaje biti SUV modeli. S novim kabrioletom, koji se temelji na modelu T-Roc, Volkswagen će dodatno učvrstiti svoj položaj u segmentu kompaktnih SUV-ova, jednom od najbrže rastućih segmenata na globalnim automobilskim tržištima.

Ulaganje u proizvodnju novog kabrioleta vrijedno više od 80 milijuna eura omogućit će sveobuhvatno osuvremenjivanje proizvodne tehnologije, montaže i logistike u tvornici u Osnabrücku. Nakon početne faze planirana je količina proizvodnje s do 20.000 vozila godišnje.

S novim kabrioletom, koji se temelji na modelu T-Roc, marka Volkswagen unosi ovaj stil karoserije u segment SUV vozila koji trenutno bilježi snažan rast. Ovaj se model nadovezuje na Volkswagenovu tradiciju kabrioleta, a ona seže gotovo 70 godina u prošlost. Izvorna verzija modela T-Roc uspješno je lansirana na europska tržišta krajem 2017. godine. Do danas je za ovaj model zaprimljeno više od 40.000 narudžbi.

Tvrtka Volkswagen Osnabrück GmbH trenutačno ima oko 2.300 zaposlenika. U 2017. godini ova je tvornica proizvela više od 76.000 vozila u tri proizvodna pogona. Volkswagen Osnabrück trenutačno montira modele Volkswagen Tiguan i Porsche Cayman. Tvornica je k tomu nadležna za dio radova lakiranja potrebnih za model Škoda Fabia. Od njezina je osnivanja u 2011. godini proizvodne pogone tvrtke Volkswagen Osnabrück GmbH napustilo više od 280.000 vozila.