Izdvojeno Vijesti

PSA i Toyota najavljuju suradnju na području lakih komercijalnih vozila

Toyota Motor Europe i PSA Peugeot Citroën najavili su novi sporazum o suradnji u segmentu lakih komercijalnih vozila u Europi. PSA Peugeot Citroën isporučivat će Toyoti vozila srednje veličine, koja će biti komercijalizirana u Europi pod Toyotinim imenom. U početnoj fazi, od drugog tromjesečja 2013. godine, PSA Peugeot Citroën opskrbljivat će Toyotu lakim komercijalnim vozilima iz game Peugeot Expert i Citroën Jumpy. Sporazumom se predviđa i suradnja na sljedećoj generaciji vozila, koja će proizvoditi PSA Peugeot Citroën. Ova suradnja trebala bi se nastaviti i nakon 2020. godine. Predviđeno je direktno sudjelovanje Toyota Motor Europe u razvoju i proizvodnim investicijama u području ove slijedeće generacije vozila, ali se ne razmatra zajednička proizvodnja.

         “Segment lakih komercijalnih vozila za nas je važan na mnogim europskim tržištima”, izjavio je Didier Leroy, PDG Toyote Motor Europe. «Udruživanjem snaga s PSA Peugeot Citroënom, nudimo dobro rješenje našim vjernim klijentima, budući da smo nedavno zaustavili komercijalizaciju našeg modela Hiace. Već smo započeli partnerstvo s PSA Peugeot Citroënom u segmentu malih vozila. PSA Peugeot Citroën je jedan od glavnih igrača na tržištu lakih komercijalnih vozila u Europi i uživa solidnu reputaciju u pogledu kvalitete i polivalentnosti.»

«Radujemo se što danas možemo najaviti proširenje perimetra naše plodonosne suradnje s Toyotom. Taj se dogovor temelji na razvoju nove generacije lakih komercijalnih vozila srednje veličine, koja će našim dvjema tvrtkama pružiti konkurentne proizvode predviđene za europsko tržište», kaže Jean-Christophe Quémard, direktor programa PSA Peugeot Citroëna.