Vijesti

Rabljeni Kia Ceed odlično drži cijenu


U Njemačkoj rabljeni Kia Ceed bolje drži cijenu od VW Golfa

Tvrtka Eurotax, koja ocjenjuje vrijednosti rabljenih vozila svih brendova, nedavno je ocjenjivala vrijednost rabljenih vozila C segmenta i to za vozila stara 3 godine, odnosno 50.000 prijeđenih kilometara i 5 godina, odnosno 100.000 km.
Uspoređivali su konkurente s usporedivom opremom i motorima: Kia Ceed 1.0 T-GDI Vision (120 KS), VW Golf 1.4 TSI Join (130 KS), Renault Megane TCe 115 GPF Limited (115 KS) i Opel Astra 1.4 Turbo Edition (125 KS). 

Nakon tri godine, odnosno 50.000 km, Ceed je u odnosu na cijenu vozila kod kupovine zadržao 63,3% kupovne vrijednosti vozila, što je najviše od sva četiri predstavnika – Golf je zadržao 60,6%, Astra 50,1%, a Megane 49,5% kupovne vrijednosti vozila. 

Nakon pet godina, odnosno 100.000 km, Ceed je u odnosu na kupovnu cijenu vozila zadržao 44,3% vrijednosti vozila, Golf 45,2%, dok su ostala dva predstavnika poprilično zaostala: Astra 35,1%, a Megane 31,1% kupovne vrijednosti vozila. 

Glavni aduti: profinjenost, suvremen dizajn, vozne osobine i napredne tehnologije 

Novi model, koji je odnedavno i kod nas u prodaji, temelji se na istim ključnim adutima kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je s naprednim novim tehnologijama koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim. Ceedova ponuda novih turbo motora te ovjes i upravljivost prilagođeni europskim vozačima razlog su da je novi model još zabavniji i ugodniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitetu svakog primjerka Ceeda jamči Kijino jedinstveno 7-godišnje tvorničko jamstvo. 

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale

Ceed je nedavno po drugi put ušao u finale izbora za Europski automobil godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger. Od početka proizvodnje, krajem 2006. godine, u tvornici u slovačkom gradu Žilina proizveli su više od 1,3 milijuna primjeraka modela Ceed. Novi model trenutno je raspoloživ u dvije izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavanski Ceed Sportswagon. 

Prodaja novoga ProCeeda i Ceeda GT počinje uskoro

Ceedova obitelj će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo uskoro. ProCeed, najelegantniji član obitelji Ceed, bit će ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line. 

Eurotax analiza (obavljena 12.11.2018):