Vijesti

Postavljen novi svjetski rekord od Dakara do Moskve

Ekipa Rainera Zietlowa s vozilom Volkswagen Amarok V6 TDI opremljenim Goodyearovim gumama Wrangler All-Terrain Adventure postavila je novi svjetski rekord. Udaljenost od 8.000 kilometara između Dakara i Moskve odvozila je za samo 3 dana, 4 sata i 54 minuta.

Ekipu su činili njemački svjetski rekorder Rainer Zietlow, ruski bloger Peter Bakanov i novinar Georgy Gloube, a 8.000 kilometara dug put između Dakara i Moskve s rekordnim tempom savladali su za 3 dana, 4 sata i 54 minuta. Iz Dakara su krenuli 22. travnja 2017. i u Moskvu stigli 25. travnja 2017. u 9.54 sati po lokalnom vremenu.

“Oduševljeni smo što smo uspjeli svladati put u rekordnom vremenu. Putovanje je bilo nevjerojatno i morali smo se suočiti s najrazličitijim vremenskim prilikama i uvjetima na cesti”, sažeo je svoje dojmove Rainer Zietlow prilikom dolaska na cilj. Ujedno je istaknuo da su im pri postavljanju novoga svjetskog rekorda izuzetno pomogle pouzdane Goodyearove gume Wrangler All-Terrain Adventure. One su naime na nepredvidivim istočnoeuropskim cestama dokazale svoju izdržljivost i u mekom pijesku sahelske pustinje potvrdile svoje odlično prianjanje. Njihove izvrsne značajke u cestovnoj vožnji omogućile su ekipi da na dobrim cestama stekne prednost bez kršenja lokalnih ograničenja brzine.

Projekt je također sadržavao dobrotvornu notu. Ekipa je poklonila 1.500 eura, što znači približno 20 centa po kilometru, za SOS selo u Senegalu.

Gume Wrangler All-Terrain Adventure na zahtjevnom testu

Zbog zahtjevne cestovne i terenske vožnje Rainer Zietlow za svoje je putovanje odabrao nove Goodyearove gume Wrangler All-Terrain Adventure te ih doveo u veliko iskušenje.

Najnovija guma u obitelji Wrangler može se pohvaliti većom izdržljivošću, mnogostrukom upotrebljivošću i mogućnošću većega broja prevoženih kilometara . U svojoj konstrukciji ima naime oblogu od izuzetno snažnih vlakana Kevlar zbog koje je gazni sloj vrlo ojačan i postiže robusnost koja doprinosi zaštiti od bušenja i posjekotina. Ta je značajka ojačana tehnologijom Durawall, koja osigurava otpornost na bušenje i posjekotine također na području boka gume. Goodyearovi inženjeri kod nove su gume usavršili i dezen gaznog sloja i postigli da pritisak po podlozi bude ravnomjernije raspoređen, što omogućuje brojne prevožene kilometre i odlične značajke u cestovnoj vožnji.

Goodyear i Rainer Zietlow zajedno osvajaju spektakularne svjetske rekorde već tri godine; 2014. godine postavili su rekord u vožnji između Norveške i Južne Afrike te ga u 2015. godini poboljšali, a lani su zajedno osvojili rekord u vožnji između Rusije i Portugala.

GY_wrangler AT-a_265-65r17_angle_name on top_HQ.tif