Izdvojeno Vijesti

Raznolikost za svaki posao

Na ovogodišnjem vodećem sajmu za gospodarska vozila – sajam gospodarskih vozila IAA koji će se održati od 20. do 27. rujna u Hannoveru, marka Volkswagen gospodarska vozila predstaviti će svoju kompletnu ponudu lakih gospodarskih vozila, i to s najvećim brojem varijanti. Ove godine težište je na temama poput BlueMotion Technology, pogona na sva četiri kotača te posebno na najraznolikijim rješenjima za nadogradnju i preinaku na osnovi svih četiriju serija modela. Marka Volkswagen gospodarska vozila u Hannoveru zauzimati će ukupnu izložbenu površinu od približno 10.000 kvadratnih metara, na kojoj će biti predstavljeno 120 vozila.

         Sa sloganom „raznolikost za svaki posao“ marka Volkswagen gospodarska vozila kao proizvođač lakih gospodarskih vozila s najvećim brojem varijanti predstavlja svoju široku ponudu modela u dosad neviđenim razmjerima. Tako će na štandu u paviljonu 12 na površini od 4.528 kvadratnih metara biti izloženo 31 vozilo prema različitim tematskim područjima. Osim dodatnih vozila unutar vanjskog kompleksa namijenjenih primjerice za probne vožnje, u području paviljona 35 i ispod umjetničkog natkrivenog paviljona od drvene konstrukcije bit će predstavljena 63 modela s najrazličitijim rješenjima za nadogradnju i preinaku. Tako na sajmu u svom „rodnom gradu“ marka Volkswagen gospodarska vozila zauzima ukupnu površinu od 10.033 kvadratnih metara.

Think Blue i eT!: u svim serijama modela marka Volkswagen gospodarska vozila posebnu pažnju posvećuje snažnim i najštedljivijim pogonima. Najniže vrijednosti potrošnje omogućuje BlueMotion Technology, koja je dostupna od modela Caddy preko svih varijanti T-serije i Amaroka pa sve do Craftera i koja time omogućuje najniže moguće troškove održavanja. Najštedljivije varijante svih serija modela izložene su na sajmu IAA na istaknutom području. Među skromnim serijskim modelima nalazi se jedan highlight – model eT! Ovo eksperimentalno vozilo, koje je posebno razvijeno za dostavu, predstavlja pogled u moguću budućnost lakih gospodarskih vozila. Kao vizija budućnosti, ovo vozilo predstavlja tehnološku razinu, koja je trenutno maksimalno moguća za električna vozila na poslovnom području, i izuzetno je prilagođeno budućim potrebama kupaca: osobito u pogledu mogućnosti poluautomatske i električne vožnje centrom grada. Pogoni na sva četiri kotača: kao jedini proizvođač lakih gospodarskih vozila marka Volkswagen gospodarska vozila nudi sve modele s pogonom na sva četiri kotača 4MOTION – od modela Caddy pa sve do Craftera. I to uspješno: svako peto prodano gospodarsko vozilo s logotipom VW raspolaže s četiri pogonska kotača. Bez obzira da li se koristi za dostavu u planinama kao ski-shuttle, kao kamper s pogonom na sva četiri kotača, kao pick-up za vožnju neasfaltiranim cestama ili svjetskim bulevarima ili kao Crafter za ekstremnu terensku vožnju – za svaku potrebu postoji odgovarajuća ponuda.

Rješenja za nadogradnju i preinaku: najveći dio izložbene površine i vozila ove godine zauzimaju najrazličitija rješenja za nadogradnju i preinaku brojnih ovlaštenih servisnih radionica za preinaku vozila. Na 5.505 kvadratnih metara u paviljonu 35 i ispod natkrivenog paviljona izložena su 63 najrazličitija rješenja za nadogradnju ili preinaku – od povijesnog modela T1 preko Craftera od 7,5 tona, Amaroka s dizalicom, Transportera za prijevoz bolesnika pa sve do vozila s rashladnom komorom, koje se strujom opskrbljuje preko solarnih ćelija. S ovom najraznolikijom ponudom među lakim gospodarskim vozilima na osnovi četiriju serija modela marka Volkswagen gospodarska vozila na impresivan način naglašava svoje vodstvo na tržištu u ovom segmentu.

Ostale teme su 10. obljetnica „CarePort-a“ – marke usluga Volkswagen gospodarskih vozila – te jubilej „65 godina Transportera“, koji će se obilježiti izložbom od ukupno deset povijesnih gospodarskih vozila na samom štandu i unutar vanjskog kompleksa pod natkrivenim paviljonom.