Vijesti

Red Dot za 2017. – trostruka pobjeda Kije

Kia osvojila tri nagrade za dizajn – Optima Sportswagon, Niro i novi Rio

Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i među ovogodišnjom konkurencijom je zabilježila trostruku pobjedu. Optima Sportswagon, hibridni crossover Niro i potpuno novi Rio pobijedili su u svojim kategorijama. Optima Sportswagon za svoj izvanredan dizajn osvojila je najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima.

Optima Sportswagon pobijedila u kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’

Optima Sportswagon uspješno nastavlja uspješnu priču svoje limuzinske sestre, koja je 2016. osvojila priznanje ‘najbolja od najboljih’ – kao i prethodna generacija 2011. godine

Kia od 2009. osvojila već 18 Red Dot nagrada

Kia je inače od 2009., kada je najstariji korejski proizvođač automobila osvojio svoju prvu nagradu (model Soul), osvojila već 18 Red Dot nagrada. Pritom je potrebno spomenuti da je Kia ove godine već dobila tri iF nagrade za dizajn.

“Dizajn tri nagrađena modela je rezultat vrlo bliske suradnje naših dizajnerskih centara u Koreji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim državama. Naš globalni dizajnerski tim može biti ponosan na trostruku pobjedu, koja naglašava Kijin vrhunski dizajn, koji su jednoglasno prepoznali stručnjaci ”, o novom dostignuću Kije govori Peter Schreyer, predsjednik i šef dizajna u Kia Motors korporaciji i dodaje: “Činjenica da smo s Optimom već treći put osvojili nagradu Red Dot: najbolji od najboljih, dokaz je neprestanog fantastičnog rada pri dostizanju najviših dizajnerskih standarda.”

Optima Sportswagon, Kijin prvi karavan u D klasi, koji je isključivo namijenjen Europi, nudi atraktivan izgled i unutrašnjost visoke kvalitete, a pored toga dodaje praktičnost i privlačnost karavana.

Potpuno novi Rio osjetno se razlikuje od prethodnika i kupcima nudi odvažan, novi dizajn i modernu, ali vrlo funkcionalnu kabinu, koja se ponosi najsuvremenijim tehnologijama s područja infotainmenta i sigurnosti. Duži poklopac motora i uspravniji C stupić daju vozilu agresivniji izgled, a prema vozaču armaturna ploča usmjerena prema vozaču nudi inovativan i ergonomičan dizajn.

Kia Niro spaja praktične prednosti i privlačan izgled kompaktnog crossovera s elegantnim stilom zbog kojeg odskače iz mase konzervativnijih hibridnih modela, čime pruža jedinstven izgled ovog prvog hibridnog crossovera na svijetu.

Nagrade Red Dot Awards: prijavljenih više od 5.500 proizvoda iz 54 zemlje

Natjecanje, koje se još od 1955. godine provodi pod okriljem dizajnerskog centra Sjeverni Ren-Vestfalija, slovi kao jedno od najprestižnijih na svijetu na području dizajna. Žiri čini 39 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade Red Dot dijele se u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocjenjuju ih na osnovu kriterija kao što su inovacije, formalna kvaliteta, funkcionalnost i ekološka primjerenost. Za priznanja za 2017. godinu natjecale su se tvrtke iz 54 zemlje, koje su prijavile više od 5.500 proizvoda.

Svečano predstavljanje red dot nagrada održat će se 3. srpnja 2017. u njemačkom Essenu u kazalištu Aalto, opernoj kući koju je dizajnirao Alvar Aalto.