Vijesti

Renault pokreće proizvodnju zaštitnih maski

Grupa Renault objavila je kako će pokrenuti proizvodnju zaštitnih maski u svrhu osiguranja zdravlja svojih zaposlenika u tvornicama i prodajnoj mreži diljem Europe(industrijska i tercijarna postrojenja, Renaultova i nezavisna mreža koncesionara). Proizvodna jedinica nalazit će se u sklopu Renaultove tvornice u Flinsu u Francuskoj, a proizvodnja maski započet će u srpnju. Ondje će se tjedno proizvesti do 1,5 milijuna kirurških maski.

Uvođenjem linije za proizvodnju maski koja uključuje francusku tehnologiju, Grupa nastoji dugoročno osigurati svoje zalihe, smanjiti rizik od nestašice, kašnjenja u isporuci i rasta cijena kao i umanjiti snažan pritisak na proizvođače maski. Odluka je donesena u suradnji s liječnicima i Grupinim Odjelom za higijenu, zdravlje i okoliš, u skladu s lokalnim zdravstvenim propisima čiji je osnovni cilj osigurati zdravlje zaposlenika u pogonima koji se ponovno otvaraju.  

Proizvodna linija opremljena je uređajem za automatsko ultrazvučno zavarivanje, dok se sama proizvodnja sastoji od nekoliko faza: odmatanje netkanih materijala, izrezivanje i modeliranje prema karakteristikama nosa, zavarivanje i izrezivanje, okretanje maske, uklanjanje s proizvodne linije i pričvršćivanje elastične vrpce. Proizvodnja se odvija pod videonadzorom kako bi se osigurala visoka kvaliteta proizvoda. Svi strojevi i sirovine za proizvodnju maski proizvedeni su u Francuskoj ili Europi. 

U lipnju će se održati obuka za dvadesetak zaposlenika koju će održati proizvođač linije za proizvodnju maski. Proizvodna linija ispunjavat će sigurnosne standarde Grupe, a proizvedene zaštitne maske certificirat će se u skladu s važećim standardima.

Projekt predviđa izgradnju proizvodne jedinice na površini od 1.000 m2 u sklopu Renaultove tvornice u Flinsu koja će uključivati liniju za proizvodnju zaštitnih maski i pripadajuću logističku jedinicu. Proizvedene zaštitne maske skladištit će se u Renaultovoj tvornici u Saint Andréu de l’Eureu (Sofrastock u Francuskoj), odakle će se distribuirati diljem Renaultove mreže u Francuskoj i Europi.