Vijesti

Renault Trezor – najljepši koncept 2016.

Na 32. Međunarodnom festivalu automobila koji se održava u Hôtel des Invalides u Parizu Renault Trezor ponio je titulu najljepšeg konceptnog automobila 2016. „Zahvaljujem žiriju na ovoj nagradi koja nas motivira da nastavimo razvijati svoju strategiju dizajna”, izjavio je Lauren van den Acker, viši potpredsjednik iz odjela za dizajn u Renaultu. „Snažne, senzualne linije Trezora pružaju uvid u dizajn i tehnologije koji će se naći u našim nadolazećim modelima. On usto predstavlja i početak novog ciklusa Renaultovih konceptnih automobila.” „Žiri je nagradu odlučio dodijeliti Trezoru zbog iznimne ljepote, senzualnosti i elegancije kojima odiše”, rekao je Rémi Depoix, predsjednik Međunarodnog festivala automobila. „On je sve što konceptni automobil treba biti i ponajprije nas je osvojio kohezijom dizajna i pozornošću posvećenoj detaljima. Ovo je prekrasan primjer kreativnosti koji će, nadamo se, nadahnuti Renaultove buduće serijske modele.”

Nagovještaj dizajna budućih Renaulta

Linije Renaulta Trezor tople su, senzualne i profinjene, a njegov upečatljivi prednji kraj krase prepoznatljiva Renaultova svjetla u obliku slova C. U pogledu dizajna Renaultovi budući modeli nadahnuće će crpsti iz DNK-a modela Trezor pa će njihove linije biti sve fluidnije i zrelije. Dizajn unutrašnjosti za to vrijeme naglasak stavlja na užitak u vožnji. Odlikuje se velikim dodirnim zaslonom koji obujmljuje vozača i tako pojačava dojam kokpita. To prilagodljivo povezano sučelje savršen je kontrast toplim, prestižnim materijalima kao što su drvo i koža. Unutrašnjosti budućih Renaultovih modela inspiraciju će pronaći u ovim sve profinjenijim trendovima dizajna i povezanih tehnologija.

Renault Trezor za čitava će trajanja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala automobila biti izložen u Hôtel des Invalides uz ostale konceptne automobile koje je odabrao žiri. Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 1. do 5. veljače 2017.