Izdvojeno Vozili smo

Renault Twingo – obnovljena druga generacija

Novi Renault Twingo je prvo vozilo koje odražava novi identitet dizajna tvrtke Renault. Budući da ujedinjuje neke od stilističkih elemenata koji će vizualno odrediti sva buduća vozila tvrtke Renault, vozilo od sada s ponosom pokazuje svoj optimistični karakter, vjeran duhu vozila Twingo.

Novi Renault Twingo oslanja se na širu ponudu vanjske i unutrašnje personalizacije koja će omogućiti svakom kupcu da stvori «svoj» Twingo, prema svom imidžu. Neprestani napredak tvrtke Renault u području motora i aerodinamike doveo je Novi Twingo na najbolju razinu vozila s termičkim motorom u parametrima manje potrošnje goriva i smanjene emisije CO2. Twingo doseže rekordne vrijednosti s potrošnjom u mješovitoj vožnji od 3,2 l/100 km i samo 85 g emisije CO2 kod dizel motora 1.5 dCi (dostupan u veljači 2012.).

Zahvaljujući svojoj nenadmašenoj prilagodljivosti, izvanrednoj prostranosti i raznovrsnosti motora, Novi Twingo više nego ikad zadržava status najboljeg u klasi. Uvijek spreman na vožnju van grada, Twingo mogu voziti  čak i kupci sportskog duha na trkaćim stazama zahvaljujući verzijama Twingo R.S. s oznakom Renault Sport i Gordini GT.

Kvalitetom dizajna, brigom posvećenom proizvodnji u tvornici Novo mesto (Slovenija) i priznatom pouzdanošću, Novi Twingo dokazuje da je zamišljen kako bi uspješno odgovorio na zahtjeve najraznolikijih kupaca. Novi Renault Twingo potvrđuje svoj stil još izražajnijim prednjim dijelom vozila koji podsjeća na Twingo prve generacije, predstavljen 1993. godine.

Prednji dio novog vozila Twingo nadahnuće pronalazi u obnovljenom izgledu marke Renault. Na pokrovu motora logo marke sada je veći i primjetno više okomito postavljen. Postavljen je na crnoj podlozi koja ga ističe i samim time jača imidž Marke. Baš kao i Twingo prve generacije. Njegov dinamični i razigrani karakter naglašen je dodavanjem svjetala za maglu i okruglih pozicijskih svjetala koja su postavljena pokraj maske motora. Svjetla s «kapcima» također doprinose posebnosti izgleda. Nove boje, tople i originalne, ljubičasta Fuchsia, plava Bermudes te žuta Sirius za verziju R.S., upotpunjavaju bogatu paletu od 11 sjajnih boja i donose dašak bezbrižne zabave karakteristične za gradska vozila. Na stražnjem dijelu vozila, nova svjetla za vožnju unatrag dodana su glavnim svjetlima. Smještena su na stražnjim podiznim vratima i usklađena s linijama prednjeg dijela vozila, doprinoseći na taj način punoći oblika i živahnosti. Zahvaljujući većoj oblosti stražnjih odbojnika i s više zakrivljenosti na donjem dijelu stražnjih podiznih vrata, osnovne linije postaju mnogo mekše.

Na zahtjev kupaca, na Novi Twingo vraća se platneni električni krovni otvor (dostupno kasnije), koji je u ponudi uz stakleni panoramski krovni otvor. Vrlo popularan kod kupaca prve generacije vozila Twingo, sada platneni krovni otvor prelazi na upravljanje električnim putem. Ovisno o državi, ova oprema bit će dostupna u opciji ili na specijalnim serijama novog vozila Twingo (oprema nije dostupna na verzijama GT i R.S.).

U kabini, živahna strana vozila Twingo naglašena je skladom materijala i boja. Sve presvlake obogaćene su vlastitom osobnošću. Boje se nalaze i na komandama za klima-uređaj i oblogama na vratima. Bočni uvodnici zraka ponuđeni su u različitima nijansama (crna Brillant, plava Majorelle, zelena Anis, siva Tropic) s kromiranim dodacima. Odabir uspona u gami nudi znatno različite unutrašnjosti : Trend, Dynamique, Gordini GT i R.S.

Sa sportske strane, Novi Twingo R.S., koji će se pustiti u prodaju u proljeće 2012., također dolazi sa sportskim značajkama novog vizualnog identiteta marke Renault. Simbolična boja žuta Sirius bit će dostupna u opciji. Uz dinamičnu masku motora koja sadrži četiri svjetla, vozilo sadrži i letvicu tipa F1 ugrađenu u prednji odbojnik. Na stražnjem dijelu vozila nalazi se sportski spojler na stražnjim podiznim vratima, a u odbojnik je uklopljen posebni difuzor (dostupno kasnije). Žuti prošivi pojavljuju se u unutrašnjosti novog vozila Twingo R.S. (na upravljaču, sjedalima te na sjenilu na armaturnoj ploči) i u savršenom su skladu s karakterističnom bojom Marke i drugim modelima game Renault Sport. Opcija R.S. Display (ugrađeni sustav telemetrije), koja se dokazala popularnom na modelima Clio R.S. et Mégane R.S., također je ponuđena na vozilu.

Malteško plava boja karoserije s bijelim prugama karakteristična za marku Gordini dostupna je na verziji GT te daje malo sportskog karaktera modernom gradskom vozilu. Uz dizajn prepoznatljiv na prvi pogled i uz nove crne naplatke 15’’ dijamantnog sjaja, ovo vozilo namijenjeno je kupcima koji istovremeno žele elegantno i sportsko vozilo. Kupci koji su u potrazi za diskretnijim dizajnom mogu se odlučiti za novu sivu boju unutrašnjosti i za jednu od ovih boja vanjskog dijela: ledeno bijela, biserno crna i malteško plava.

Obnovljeni Twingo u skladu s renomeom Renaulta spada u sigurne automobile, a serijski su ugrađena četiri zračna jastuka. Bočne zračne zavjese nalaze se na popisu dodatne opreme.

S početkom prodaje (koja je krenula) Twingo se nudi s dva benzinska motora (75 KS i 100 KS). Početkom veljače ponuda će biti proširena i s ekološkim dizelskim motorom 1.5 dCi snage 75 KS. Izvedba R.S. bit će opremljena poznatim 1.6 16V agregatom snage 133 KS.

Praktičnost je ostala vjerna i na obnovljenom Twingu. Pomična stražnja sjedala daju obujam prtljažnika od 165, 285 do čak 959 litara.

Samim lansiranjem na tržište Renault je ponudio poseban akcijski popust od 9.000 kn i pet godina jamstva (ili 100.000 km). Početna cijena Twinga tako je 66.900 kn.

 

Novi Twingo – cijene:

model

redovna cijena kn

Popust kn

akcijska cijena kn

Trend 1.2 16V

75.900

9.000

66.900

Dynamique 1.2 16V

83.900

9.000

74.900

Gordini GT TCE 100

101.900

9.000

92.900