Tehnika Vijesti

S-klasa ide na utovar bez vozača

Sa svojom novom S-klasom, Mercedes-Benz ulazi u novu dimenziju vožnje i za automobilsku industriju u cijelom svijetu podiže standard proizvodnje. Za službeni početak proizvodnje ove luksuzne limuzine u Mercedes-Benzovoj tvornici u Sindelfingenu, model S 560 4MATIC u crnoj metalik boji samostalno se spustio s proizvodne linije, bez vozača za upravljačem. Nakon toga, vozilo se automatski odvezlo približno 1,5 kilometara do utovarnog prostora unutar tvornice. Kako bi se osiguralo da automobil pouzdano dođe do svog odredišta, koristila se novo razvijena i patentirana tehnologija. Kamere, radarski i ultrazvučni senzori zajedno djeluju s moćnim softverom kako bi neovisno ubrzali i kočili S-klasu i osigurali da pouzdano ostane na željenoj putanji.

Nova Mercedes-Benz S-klasa postavlja svjetske standarde u sigurnosti, udobnosti i povezivosti, te se nalazi na putu do autonomne vožnje. Neovisna vožnja S-klase od proizvodne linije do utovarnog prostora tvornice pokazuje kako ćemo u budućnosti moći koristiti sustave pomoći vozaču u proizvodnji. Poduzimamo sljedeći korak u digitalizaciji našeg kompletnog lanca vrijednosti. Sustavno u svim područjima primjenjujemo industrijske 4.0 metode, od razvoja i proizvodnje, sve do klijenta. Možda će Mercedes-Benz, već u ne tako dalekoj budućnosti, čak pronaći put od proizvodne linije do svog novog vlasnika,” kaže Markus Schäfer, član odbora Mercedes-Benz automobila, zadužen za lanac proizvodnje i opskrbu.

Sada kada su postavljeni tehnički preduvjeti za autonomnu vožnju od proizvodne linije do utovarnog prostora, tvornica u Sindelfingenu trenutačno istražuje moguću uporabu ovog sustava u serijskoj proizvodnji te njegove dodatne potencijale. Zaposlenici trenutačno voze završena vozila od proizvodnih hala do parkirališta za utovar. Nakon toga se autobusom vraćaju na svoje početne pozicije. Ovaj pilot test pruža mogućnost skupljanja praktičnog iskustva za budućnost ”autonomne vožnje” na javnim cestama, što se može koristiti za dodatni razvoj.

Industrijski 4.0 procesi također se koriste na proizvodnim stanicama S-klase

Početak proizvodnje nove i značajno unaprijeđene S-klase u hale za sklapanje donosi tehnološki napredne procese proizvodnje i moderna industrijska 4.0 rješenja. ”Unutar naše globalne proizvodne mreže Mercedes-Benzova tvornica u Sindelfingenu predstavlja središte stručnosti za vozila više i luksuzne klase. Tijekom proizvodnje nove S-klase kombiniramo prednosti industrijskih 4.0 metoda sa stručnošću i kognitivnim vještinama naših zaposlenika. Proizvodnja savršene Mercedes-Benz S-klase ovisi o tehnološki naprednim metodama, ali i, najvažnije, o predanosti i strasti naših zaposlenika. Dokaze tome vidimo svaki dan ovdje u Sindelfingenu,” kaže Michael Bauer, voditelj lokacije i šef proizvodnje u Mercedes-Benzovoj tvornici u Sindelfingenu. Bliska integracija sa sofisticiranim IT sustavima i komunikacijskom tehnologijom rezultira optimizacijom protoka materijala, dodatno unaprjeđenom fleksibilnošću i učinkovitošću te  ergonomijom radnika. Primjeri toga su:

  • Tehnološki napredan prijenos podataka i najnovija hardverska rješenja, kombinirana pod motom ”tvornice bez papira”, sada zamjenjuju papirnatu dokumentaciju. Zasloni zaposlenicima pružaju informacije koje trebaju o specifikacijama svakog pojedinog vozila. Dodatni mobilni uređaji, kao što su tableti, mini računala i pametni PDA uređaji, pružaju podršku zaposlenicima tijekom svakog koraka proizvodnog procesa.
  • Inovativni sustav praćenja u stvarnom vremenu detektira vozila uz pomoć virtualne slike tvornice. Ugrađeni primopredajnici mogu precizno identificirati poziciju vozila na proizvodnoj liniji i razmijeniti podatke s uređajima kao što su bežični Wi-Fi odvijači. To, na primjer, omogućuje elektroničku dokumentaciju podataka, kao što je okretni moment odvijača, za sustav osiguravanja kvalitete.
  • Fleksibilna isporuka malih nosača tereta do proizvodne linije osigurana je sustavom koji je poznat kao FLOW (Flexible Logistics Optimised Warehouse). Ovaj sustav preuzimanja materijala bez vozača materijal isporučuje do proizvodne linije ako i kada je to potrebno. Cijeli sustav je trenutačno dio pilot testa koji ima za cilj provjeru sustava za serijsku proizvodnju nove S-klase. Ovi mali nosači tereta autonomno se transportiraju po podu proizvodne hale uz pomoć sustava navođenja s referentnim magnetima koji su ugrađeni u pod hale i mogu se automatski usmjeriti na bilo koju specifičnu policu za odlaganje. U svakom trenutku sigurnost je na prvom mjestu: sustav preuzimanja materijala bez vozača radi sigurnosti opremljen je laserskim skenerima, što sprečava potencijalne sudare.
  • Isporuka komponenata za unutrašnjost i prostor motora zahtijeva uglađene i učinkovite procese. Do proizvodne linije na vrijeme se mora isporučiti više od 500 različitih stavki. Punjenje takozvanih ‘košara za kupovinu’ predstavlja spoj s logističkim prostorom. Košare se unaprijed pune sa svim potrebnim dijelovima i komponentama, kako bi se zadovoljila specifična narudžba klijenta, te se direktno i potpuno automatski dovoze do proizvodne linije, što uklanja potrebu za odlaganjem predmeta na police. To stvara više prostora oko proizvodnih linija, smanjuje udaljenosti hodanja i radne postaje održava urednima i više ergonomskima za radnike. Bez obzira je li specifični model limuzina s dugim ili kratkim međuosovinskim razmakom, Mercedes-Maybach, Coupé ili Cabriolet, sve izvedbe ovog luksuznog automobila proizvode se na jednoj liniji.
  • VaMoS (Variables Montagesystem, ili Variable Assembly System) je novi, promjenjivi sustav sklapanja. VaMoS se sastoji od mobilnih platformi koje su sinkronizirane s proizvodnom linijom te nose radnika ili njegove/njene alate usporedo s vozilom koje se proizvodi. Ova tehnologija, koju je razvio Daimler, nije samo odgovorna za poboljšanje ergonomije zadatka nego također može skratiti vrijeme proizvodnje i vrijeme koje radnik potroši krećući se s jednog posla na drugi.
  • Nedavni dodatak koji pomaže poboljšati ergonomiju radnika koji rade na proizvodnoj liniji S-klase takozvani je ErgoSkid. Ovaj potpuno automatski uređaj podiže vozilo na proizvodnoj liniji za 26 centimetara i ponovo ga spušta. Radnici koji rade na ugradnji kabelskih setova za podnicu vozila imaju velike koristi od ovog ergonomskog poboljšanja. ErgoSkid se ekskluzivno koristi u Mercedes-Benzovim postrojenjima u cijelom svijetu.
  • Na proizvodnoj liniji S-klase trenutačno se testira automatsko sklapanje brtvenih čepova: inteligentni lagani robot obavlja zadatak ubacivanja čepova u podvozje. Dosad su ovaj zadatak obavljali ljudi koji su to morali raditi uspravno iznad glave. U budućnosti, ovo robotsko rješenje će se koristiti na proizvodnoj liniji niza Mercedes-Benzovih modela i time će olakšati posao radnicima.
  • S uvođenjem tehnološki naprednih industrijskih 4.0 metoda, digitalizacija postaje opipljiva i za klijente: nova funkcija unutar ”Mercedes me” portala omogućuje naručivanje željenog vozila od distributera i praćenje njegove proizvodnje online iz udobnosti vašeg doma ili tijekom putovanja. Između procesa naručivanja i isporuke, Mercedes-Benz kupcima nudi ekskluzivni uvid u proizvodnju njihovog Mercedes-Benz osobnog automobila u raznim stupnjevima proizvodnje – od definiranja proizvodnje, preko karoserijske radionice, lakirnice, sklapanja, kontrole kvalitete pa sve do završnog sklapanja i planirane isporuke.

TecFactory u Sindelfingenu, u koju je Mercedes-Benz inteligentno umrežio svoje odjele za dizajn, razvoj, prodaju i marketing, kupnju i proizvodnju, ovoj kompaniji omogućuje da nastavlja igrati vodeću ulogu u smislu proizvoda i tehnologije proizvodnje. Razne discipline kombiniraju se od samog početka razvoja proizvoda, a digitalizacija igra ključnu ulogu u cijelom procesu, kreirajući temelj za vrlo fleksibilni sustav proizvodnje i veću individualizaciju vozila u skladu sa zahtjevima klijenata.

Nova S-klasa podiže Intelligent Drive koncept na sljedeću razinu

Nova S-klasa, koja je svoju svjetsku premijeru doživjela sredinom travnja na auto salonu u Šangaju, a čija će prodaja u Europi krenuti sredinom srpnja, predstavlja automobilski standard za učinkovitost i udobnost. Jedna od njezinih istaknutih značajki je ponuda potpuno novih i jako učinkovitih motora s nizom novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskih sklopova. ”Intelligent Drive” poduzima sljedeći korak prema autonomnoj vožnji, a neprikosnoveni vođa u premium segmentu postavlja nove standarde u unutrašnjosti u smislu udobnosti i blagostanja. Za novu S-klasu planirano je nekoliko novih motora: redni šest cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V8 biturbo benzinski motor. Usto, Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s dosegom na električni pogon od 50 kilometara. U isto vrijeme svjetsku premijeru doživjele su revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani starter generator (ISG) i električni booster kompresor (eZV). Ovaj top model poduzima sljedeći veliki korak prema autonomnoj vožnji i podiže Intelligent Drive koncept na sljedeću razinu. Active Distance Assist DISTRONIC i Active Steer Assist sustavi sada pružaju još više podrške, pomažući vozaču u održavanju sigurne udaljenosti i kod upravljanja, što znači da se brzina sada automatski namješta ispred zavoja ili križanja.