Vijesti

Seat Ateca, okrunjena u Europi

Ateca je tvrtki Seat donijela međunarodno priznanje kao „Best Buy Car u Europi u 2017.“ na dodjeli nagrada Autobest 2017, jednoj od najprestižnijih na europskom kontinentu. Ova nagrada jamstvo je napretka tvrtke i golemog truda uloženog u učvršćivanje prisutnosti tvrtke Seat na najvažnijim tržištima, i to s najvećom proizvodnom ofenzivom u povijesti marke ostvarenoj lansiranjem četiriju modela u 18 mjeseci: Atece, koja je već raspoloživa na tržištu, Leona, koji će se početi isporučivati kupcima početkom 2017. godine, pete generacije Ibize te novog crossovera Seat Arona, koji će se također lansirati dogodine. „Cilj Atece je stvoriti prekretnicu za marku Seat. Dopiremo u novi segment s proizvodom koji našim kupcima nudi iskustvo izvrsne mobilnosti te koji zaista utjelovljuje našu DNK. Ateca ostvaruje pozitivan doprinos kojim će se marka uzdići na sljedeću razinu. A ova nagrada potvrđuje da smo na pravom putu“, rekao je Luca de Meo, predsjednik marke Seat.

U svome šesnaestom sastavu, članovi žirija dodjele nagrada Autobest istaknuli su čimbenike zbog kojih Ateca kupcima uistinu predstavlja najbolju opciju za kupnju: dizajn, udobnost, jednostavno upravljanje, omjer uloženog i dobivenog te trgovačka i servisna mreža. Nakon ispitivanja provedenog u Italiji koncem studenog, Atecu je u konkurenciji drugih četiriju finalista kao omiljeno vozilo u završnom glasanju za ovu prestižnu europsku nagradu odabrao žiri stručnih novinara iz 31 zemlje. Dr. Matthias Rabe, potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj marke Seat, kaže: „Ateca na izniman način objedinjuje dizajn, udobnost i tehnologiju. Savršena je za vožnju urbanom džunglom, a njezine onroad i offroad mogućnosti jamče  izvanredno vozno iskustvo na svim putovanjima. Iz toga smo razloga zaista uvjereni da će Ateca postati referentna točka u svome segmentu.“

Ateca, predvodnik i po pitanju urbane mobilnosti

Ovo SUV vozilo tvrtke Seat trenutačno premašuje sva očekivanja i predstavlja posebno važan automobil za marku, ne samo iz razloga što je otvorio vrata prema jednom od najdinamičnijih tržišnih segmenata nego i zato jer je vozilo pomoću kojeg se tvrtka namjerava suočiti s važnim izazovima kao što je budućnost urbane mobilnosti, koja će iziskivati nova rješenja i nove tehnologije.

Široki raspon za sve potrebe

Svestranost raspona performansi Atece jedan je od čimbenika koje je ocjenjivački žiri nagrade Autobest iznimno cijenio. Njezini benzinski turbo TSI ili dizelski turbo TDI motori nude između 115 KS i 190 KS, pogon na prednje ili pogon na sve kotače te ručne ili automatizirane DSG mjenjače. Brojne opcije sežu od punih LED glavnih svjetala do cijelog niza sustava potpore za vozača poput potpore kod prometnog zastoja i nove potpore za hitne slučajeve Emergency Assist, kao i vrhunskih informacijskih sustava te sustava zabavnih sadržaja opremljenih 8“ dodirnim zaslonom i Full Link povezivošću. Verzija Xcellence, koja predstavlja vrhunac ponude, nudi elegantnu završnu obradu unutrašnjosti s Alcantara presvlakama, a po pitanju sigurnosti raspoloživ je vrhunski sustav kočenja u nuždi Front Assist za gradsku vožnju, sustav prepoznavanja pješaka i upozorenje za vozača u slučaju prepoznavanja predstojećeg sudara. Također je moguće provesti automatsko zaustavljanje vozila u nuždi.