Predstavljamo

Stiže Mégane četvrte generacije

Dvadeset godina nakon lansiranja Renault Méganea, prodanog u više od 6,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, Renault obnavlja srce svoje palete i otkriva novi Mégane, četvrti pod tim imenom. U segmentu u kojem vlada snažna konkurencija novi Mégane ističe se dinamičnim linijama i snažnim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga. Paletu novog Méganea predvodi izvedba GT, dostupna od lansiranja, koja svoj dizajn crpi iz nasljeđa Renault Sporta.

 Dinamičan, izražajan i pomno oblikovan dizajn

Svojim poznatim svjetlosnim potpisom i vrlo uravnoteženim proporcijama, novi Mégane prije svega je pravi Renault. Slijedi pravila Renaultova dizajna: široki, izbačeni bokovi te upečatljiv prednji kraj s velikim okomitim logotipom. Po uzoru na Renault Talisman, novi Mégane krasi jedinstven svjetlosni potpis sprijeda koji čine svjetla u obliku slova „C” koja se protežu do odbojnika. Vodoravni svjetlosni potpis straga, vidljiv danju i noću, vozilu daje širi izgled. „Na tržištu kompaktnih limuzina, na kojem vlada snažna konkurencija, bilo je iznimno važno da se novi Mégane istakne već na prvi pogled”, naglašava Franck Le Gall.

Novi Mégane niži je za 25 mm, a tragovi kotača širi su mu za 47 mm sprijeda i 39 mm straga u odnosu na Mégane 3, tako da vrlo dobro leži na cesti. Njegove proporcije tvore sportsku siluetu s duljim međuosovinskim razmakom (+28 mm) te kraćim stražnjim prevjesom. „Precizne i napete linije usmjerene prema naprijed protežu se bočnim površinama. Zajedno s isklesanim bokovima, te linije novom Méganeu daju dinamičnost i karakter”, navodi Franck Le Gall, dizajner vanjskog izgleda. Kromirani elementi naglašavaju gornji dio bočne linije karoserije i obavijaju prednju masku, bočne umetke i ručice na vratima. Profinjene izbočene linije na poklopcu motora, zajedno s kromiranim obrubima i bočnim otvorima za zrak, ističu karakter prednjeg kraja.

Ekskluzivna izvedba GT, dostupna od lansiranja

Novi Mégane GT krasi preoblikovan prednji odbojnik koji dodatno izražava sportski duh. U njega je ugrađen proširen ventilacijski otvor, a preoblikovane su i rešetke prednje maske koje sad nalikuju pčelinjem saću. Straga je dizajn novog Méganea GT naglašen dvjema kromiranim ispušnim cijevima koje su usklađene s ventilacijskim otvorima sprijeda i smještene su s obiju strana difuzora nadahnutog Formulom 1. Novi Mégane GT straga, na blatobranima i sprijeda nosi pločice s natpisom „Renault Sport”. Za tu novu sportsku izvedbu nudi se posve nova plava boja „Iron” s elementima u boji „Dark Metal” sprijeda i na kućištima retrovizora kako bi se naglasila pripadnost modelima GT. Novi Mégane GT nudi i sjajne aluminijske naplatke od 18” koje je posebno razvio Renault Sport.

Svi detalji oko novog Méganea bit će poznati nakon njegovog predstavljanja na salonu u Frankfurtu, 15. rujna.

00087871 00087874 00087883 00087886 00087889 00087962