Predstavljamo

Stiže nova Honda Jazz

Ovog ljeta na europsko tržište stiže treća generacija Honde Jazz. Hondina nova platforma za B segment sada je osim za HR-V iskorištena i za novi Jazz. Novi je model 95 mm dulji i ima 30 mm dulji međuosovinski razmak. Poznata rješenja Honde sa smještajem spremnika goriva ispod prednjih sjedala primjenjena su i na Jazzu tako da je omogućen smještaj inovativnog Magic Seats sustava stražnjih sjedala. Sjedala su djeljiva u omjeru 60:40, a omogućuju klasično preklapanje prema naprijed čime se dobiva ravna podnica prtljažnika ili rješene sa dizanjem sjedaće površine u okomiti položaj te dobivanjem prostora od stropa do poda u stražnjem dijelu Jazza. Osnovni obujam prtljažnika od 354 litre može se povećati na 884 litre.

Zahvaljujući novoj platformi novi je Jazz lakši od svog prethodnika s time da je krutost karoserije povećana. Ovjes je također unaprijeđen s lakšim materijalima. Prednji McPherson te stražnja torzijska osovina H tipa omogućuju bolju stabilnost te još preciznije upravljanje.

Od samog lansiranja novi će Jazz biti dostupan s vrlo učinkovitom 1.3 litrenim i-VTEC benzinskim motorom iz Hondine ‘Earth Dreams’ tehnologije. Razvija 102 KS snage pri 6.000 o/min. Uz taj je pogonski agregat sada standardan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa ili CVT automatski mjenjač.

Dizajn je osvježen i vrlo moderan kako izvana tako i u unutrašnjosti novog Jazza. Klasičan monovolumenski oblik moderno je dizajniran s položenim vjetrobranskim staklom te ravnim bočnim linijama te okomitim stražnjim dijelom. Upravo te ravne linije već izvana otkrivaju da se radi o prostranoj unutrašnjosti.

Nova i modrna tehnološka rješeja također su dio novog Jazza. Pet inčni LCD višefunkcijski zaslon serijski je ugrađen u novi Jazz, a s jačim paketom opreme dolazi i sedam-inčni Honda Connect infotainment touchscreen. Povezanost sa smartphoneovima je omogućena u najvećoj mogućoj mjeri, a Honda je razvila i vlastite aplikacije koje nude još bolju personalizaciju,

Po pitanju sigurnosti Honda Jazz je opremljena svim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti kao što su: inteligentni tempomat, upozorenje za napuštanje vozne trake, sustav repoznavanja prometnih znakova, a serijska oprema novog Jazza je i City-Brake Active sustav.

Karen Parry - UK Karen Parry - UKKaren Parry - UK