Predstavljamo Vijesti

Stiže nova Seat Ibiza

Nova Seat Ibiza već se sada odlikuje najnovijim tehnološkim značajkama, izvanrednom dinamikom te impresivnim poboljšanjem prostora u unutrašnjosti i komfora. Najvažniji model španjolske marke dobio je sasvim novi stil, no zadržao je isti mladenački, funkcionalni, sportski i komforni duh koji ga je uvijek krasio. A to se ostvarilo zahvaljujući svježem dizajnu koji odražava novi i prepoznatljivi karakter marke Seat te koji se temelji na nastavku implementacije DNK marke, no s markantnijim, sportskim stilom koji sadrži novooblikovane, naglašene, uzbudljive i unaprijeđene površine. Peta generacija Seat Ibize svoje će javno predstavljanje doživjeti na Salonu automobila u Ženevi, a početak prodaje na hrvatskom tržištu očekuje se u lipnju 2017. godine.

Nova Seat Ibiza tada će biti potpuno novi model koji je stvoren s vrlo ambicioznim ciljevima na umu: otići velik korak unaprijed po pitanju sigurnosti, dizajna, performansi i udobnosti. Ovaj golemi napredak u pogledu na kvalitetu postignut je zahvaljujući novoj MQB A0 modularnoj platformi. Nova Seat Ibiza prvi je model Volkswagen koncerna koji će se temeljiti na toj platformi, čime se naglašava važnost marke Seat unutar koncerna, ali i nude bezbrojne mogućnosti.

Po prvi puta lansirana 1984. godine, Ibiza je postala ikona marke Seat. Ovaj automobil najduže se zadržao u povijesti marke i s više od 5,4 milijuna prodanih vozila ujedno predstavlja njezin najprodavaniji model. Ibiza je jedan od triju stupova tvrtke, zajedno s modelima Leon i Ateca, u koje se Seat pouzda da će nastaviti graditi budući uspjeh tvrtke.

Kompaktnija, prostranija, učinkovitija

Nova Seat Ibiza ima dojmljivo veću prostranost u svojoj unutrašnjosti koja je puno robusnija i, dakako, puno sigurnija. Proširena je za nevjerojatnih 87 mm, dva je milimetra kraća i za jedan niža od prethodnog modela, no promjena koja se najviše očituje, ona njezinih dimenzija, prenosi snažan imidž vozila koje izgleda izvrsno. A glavna je nova MQB A0 platforma.

Širina traka veća je za 60 mm na prednjoj osovini, te za 48mm na stražnjoj osovini, dok međuosovinski razmak iznosi 2.564 mm, što je porast od 95 mm. Rezultat je izrazito udobniji automobil, a nova Seat Ibiza bit će kako prostranija u unutrašnjosti tako i veća izvana. Prostor za noge na stražnjim sjedalima primjerice je povećan za 35 mm, dok je prostor za glavu porastao za 24 mm na prednjim sjedalima i 17 mm na stražnjim. Sjedala su šira za nevjerojatna 42 mm, što Seat Ibizu po tome pitanju čini jednim od najboljih modela u svojoj klasi. Prtljažnik je također povećan, i to za 63 litre, zbog čega ga njegova ukupna zapremina od 355 litara čini najboljim u svojoj klasi. Visina utovarnog ruba također je spuštena, što je dokaz da Seat zna objediniti dizajn i funkcionalnost.

Svi raspoloživi motori za novu Seat Ibizu u skladu su s normom za ispušne plinove EU 6 i predvodnici su po pitanju performansi, s izvanrednim značajkama, visokom kilometražom i niskim emisijama ispušnih plinova. Moguće je odabrati između triju benzinskih motora s aluminijskim blokom i cilindrima. Prva opcija je 3-cilindarski 1.0 MPI motor sa 65 ili 75 KS. Druga opcija je 3-cilindarski 1.0 TSI motor s 95 ili 115 KS, zajedno s turbokompresorom, hladnjakom zraka punjenja i sustavom izravnog ubrizgavanja. Novi 1.5 TSI motor bit će raspoloživ krajem 2017. godine, s četiri cilindra i 150 KS. Učinkoviti 1.6 TDI dizelski motori bit će dostupni u varijantama od 80, 95 i 115 KS. I naposljetku, nova MQB A0 platforma omogućuje novoj Ibizi integraciju 1.0 TGI motora snage 90 KS s pogonom na stlačeni prirodni plin (CNG). Seat je prvi proizvođač koji će ovaj tip motora ponuditi u ovoj klasi. Raspoloživi mjenjači su ručni 5-stupanjski mjenjač za verzije motora s 95 KS i slabije te 6-stupanjski mjenjač za snažnije motore. 7-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG predstavlja još jednu od opcija raspoloživih za novu Seat Ibizu.

Dinamično ponašanje vozila, kvaliteta tijekom putovanja i komfor u vožnji iznimni su zahvaljujući novoj MQB A0 platformi, kao i torzijskoj krutosti povećanoj za 30%. Nova Seat Ibiza raspoloživa je samo kao verzija s 5 vrata, koja su sada još funkcionalnija, a novim dizajnom stvara se sportski izgled modela s 3 vrata. Također je ostvaren kvalitativni napredak po pitanju kontrole stvaranja buke, vibracija i kretanja vozila. Nova Seat Ibiza nudi kvalitetu luksuznijeg automobila. Ona je također agilna u gradu, učinkovita na zavojitim cestama te nudi izvrstan komfor tijekom dugačkih putovanja.

Četiri varijante opreme i najnaprednija tehnologija

Nova Seat Ibiza ponudit će vam četiri linije opreme, počevši s Reference opremom, za kojom slijedi Style. Vrhunske varijante opreme bit će FR i Xcellence.

FR se isporučuje s najdinamičnijom i tehnološki gledano najnaprednijom opremom radi jamčenja najboljih performansi. Za nju su razvijeni posebni dinamični elementi dizajna poput stražnjeg difuzora, ekskluzivnog prednjeg branika, sportskog ovjesa i ekskluzivnog paketa crne boje za vanjski dizajn.

Xcellence pokušava privući nove kupce koji su u potrazi za sofisticiranijim i prepoznatljivijim dizajnom u kombinaciji s praktičnijom i inteligentnijom funkcionalnom opremom. Obje varijante bit će dostupne po istoj cijeni, a njihov je cilj ponuditi najbolje moguće opcije dvama različitim tipovima vozača: FR je za one koji su u potrazi za sportskim automobilom, dok se Xcellence usredotočuje na udobnost, eleganciju i tehnologiju.

Ambijentalno LED osvjetljenje u unutrašnjosti, dostupno za FR i Xcellence, nudi se u dvjema bojama, crvenoj i bijeloj. Upotreba LED tehnologije za unutrašnja i vanjska svjetla nije puki estetski hir. Svjetleće LED diode nude puno bolju kvalitetu osvjetljenja, no istovremeno štede energiju, čime se ostvaruje poboljšana ušteda goriva. LED svjetla na Ibizi (glavna svjetla, svjetla na instrumentnoj ploči, žmigavci i stražnja svjetla za maglu) predstavljaju novitet za ovu klasu.

FR oprema uključuje krući ovjes i nudi dva modusa namještanja, Normal i Sport, koji se prilagođavaju bilo vozačevim postavkama ili uvjetima na cesti. Xcellence oprema će također naknadno nuditi ovu mogućnost, s blažim namještanjem.

Sustavi potpore za vozača ugrađeni u novu Ibizu uključuju elemente koji su, makar već bili prisutni u modelima Leon i Ateca, poprilično neuobičajeni za ovu klasu. Nova Seat Ibiza sadrži sustav Front Assist, potporu kod prometnog zastoja, adaptivni tempomat, sustav KESSY s tipkom za pokretanje motora Heartbeat, novu generaciju prednjih i stražnjih parkirnih senzora te kameru za pogled unatrag veće kvalitete i preciznijeg prikaza na vrhunskom 8“ dodirnom zaslonu sa staklenom pločom. Po prvi će puta Seat Ibiza imati golemi i funkcionalni integrirani 8“ dodirni zaslon koji nudi najbolje tehnološke značajke bez kompromitiranja atmosfere sklada u unutrašnjosti.

Jedna od izvanrednih značajki u unutrašnjosti novog modela svakako je bežični punjač s pojačivačem signala. Po pitanju povezivosti, nova Seat Ibiza jedini je automobil koji je u potpunosti povezan zahvaljujući trima opcijama aplikacija: Apple Car Play, Android Auto i Mirror Link. Seat je predan cilju da postane predvodnik po pitanju povezivosti vozila i razvoja novih rješenja mobilnosti kojima će povezani automobil poboljšati iskustvo korisnika i učiniti ga jednostavnijim i fleksibilnijim za korištenje. Ponudom ovih tehnologija u većini svojih vozila, Seat želi osigurati učinkovito rješenje za zahtjevne uvjete kakvi vladaju u gradskom prometu s urbanim infrastrukturama i prometnim sustavima.

Nova Seat Ibiza predstavlja partnerstvo s tvrtkom Beats Audio po pitanju svog sound sustava, markom koja je u način na koji ljudi slušaju glazbu unijela energiju, emocije i uzbuđenje. Ovaj sound sustav koristi se digitalnim signalnim procesorom (DSP), 7 vrhunskih zvučnika i 8-kanalnim pojačalom snage 300 W.

MQB A0 platforma

Najnovija tehnologija Volkswagen koncerna, MQB platforma – ili njemački Modularer Querbaukasten – omogućuje veću fleksibilnost pri proizvodnji i robusnu implementaciju, a podržava i različite modele te omogućuje stvaranje različitih vrsta karoserije unutar istog segmenta, kao i raznih konfiguracija međuosovinskih razmaka, no koji će se temeljiti na istoj osnovnoj platformi. Ulaganja marke Seat u istraživanje i razvoj u posljednjih su nekoliko godina bila djelomično iskorištena za prilagodbu Linije 1 tvornice u Martorellu na novu MQB A0 platformu, što je marki Seat omogućilo da bude prva tvrtka u Volkswagen koncernu koja će se koristiti ovom tehnologijom.

Povećan je broj dijelova izrađenih pomoću tehnologije vrućeg oblikovanja, čime se doprinosi smanjenju težine i povećanju krutosti, kao i poboljšavanju performansi te jamčenju niže potrošnje goriva. Posebice po pitanju nove Ibize, 900 robota i više od 4.000 točaka zavarivanja zajamčit će robusnost vozila. Točkasto zavarivanje u kombinaciji s laserskom tehnologijom spojit će komponente s izvrsnim rezultatom: strukturom lagane konstrukcije s ekstremnom strukturnom krutošću.

Dizajn: sljedeća razina DNK-a marke Seat

Zahvaljujući više od trima desetljećima povijesti i ulozi glavnog stupa marke Seat, 5. generacija Ibize doživjela je potpunu promjenu po pitanju dizajna. Trebala je biti svježa i mlada, no svejedno zrela i uravnotežena. A na taj će način nova Seat Ibiza odmah zapeti za oko: svojim savršenim proporcijama, snažnim karakterom i agilnim izgledom. Njezin karakteristični potpis marke Seat ne samo da je zadržan već je i podignut na novu razinu, vodeći evoluciju DNK dizajna marke Seat jedan korak dalje. Već na prvi pogled osjetit ćete što su dizajneri skicirali kada su stvarali novi automobil i uvidjeti da je to najbolji dizajn koji je Seat ikad unio u A0 segment vozila.

Na prednjem dijelu vozila trokutasta će LED glavna svjetla i upečatljivi izgled svjetala za dnevnu vožnji novi Seat učiniti prepoznatljivim u tren oka. Ne samo da se amblem ponosno ističe na rešetki hladnjaka već je i naglašen dvjema karakterističnim linijama na poklopcu motora, s malim otvorom u okviru od kroma. Dizajn u obliku slova X odiše iznimnom dinamikom i nevjerojatnom vizualnom stabilnošću.

Prednji i stražnji prevjesi vrlo su kratki, a četiri kotača smještena su na rubovima automobila, zbog čega će se on doimati stabilnim, dinamičnim i sportskim. Duži međuosovinski razmak i dizajn prozora naglašavaju veličinu nove Ibize, dok su dvostruke izbočine koje se protežu cijelom dužinom vozila tipične za Seat, dajući vozilu izražajniji, trodimenzionalni izgled. Karoserija je prekrasno oblikovana i objedinjuje oštre linije i glatke površine. Njezini novi kotači, veličine do 18“ i dostupni u dvama tonovima, podarit će vozilu elegantnu notu.

Stražnji dio vozila također je tipičan za Ibizu. Njezina stražnja svjetla protežu se oko vozila, stapajući se s izbočenim linijama u stražnjem dijelu, sa skladnim proporcijama i jedinstvenim dizajnom koji nudi fantastične performanse po pitanju aerodinamike. Snažnim linijama prtljažnika i branika automobil će se doimati širim i dobit će gotovo monolitski izgled, dok će stražnji reflektori približiti vozilo još bliže tlu. Oprema FR isporučuje se s detaljima koji naglašavaju sportski karakter vozila, kao što su završetci ispušne cijevi s obiju strana stražnjeg branika. Xcellence verzija opremljena je kromiranim detaljima koji naglašavaju sofisticiranost i elegantnost Ibize. U pogledu na unutrašnjost, praćen je dizajn koji je već sada prisutan u modelima Seat Leon i Ateca, no ovaj put s novom vizijom za jezik dizajna marke. Još dinamičnije, tehnički gledano preciznije linije i lakše proporcije mahom su dodane kako bi se postigao elegantniji izgled i još veća razina kvalitete vozila, dok se novim materijalima uspio zadržati njegov mladenački i dinamični karakter. Strukturno je gledano posebna pozornost pridana horizontalnim proporcijama pri stvaranju različitih funkcionalnih područja, uključujući povišenu konzolu u unutrašnjosti kojom se poboljšavaju ergonomske performanse i sigurnost. Cilj je bio postići savršene proporcije i bolji osjećaj za prostranost i udobnost.

Sve kontrole i instrumenti smješteni su oko vozača u najvišem položaju, zahvaljujući čemu vozač neće morati skretati svoj pogled s ceste. Gumb za pokretanje nalazi se na istom mjestu kao u modelima Leon i Ateca – slijeva ručici mjenjača. To ujedno predstavlja najviši mogući položaj za praktičnu uporabu. Analizom vrhunske kvalitete baš svakog detalja nove Seat Ibize, promatrač će pred očima zasigurno imati modele iz viših kategorija, od bezbrojnih mogućnosti za personalizaciju do mogućnosti odabira boje LED osvjetljenja u unutrašnjosti, pri čemu se dakako ne smije zaboraviti na tehnologiju u vozilu kao što su 8“ dodirni zaslon i sustav povezivosti Full Link. Kokpit je zaštićen filtrom Air Care koji sprječava prodor bilo kojih alergena do putnika, stvarajući prostor u unutrašnjosti u kojemu nema štetnih tvari.

Njezin uzbudljivi dizajn, dinamično ponašanje i vozna svojstva, osjećaj iznimne stabilnosti i pouzdanosti na cesti, uvelike povećani poboljšanom kvalitetom unutrašnjosti, nevjerojatno sigurnom tehnologijom jednostavnom za korištenje i prostranijom unutrašnjošću mahom tvore novu Seat Ibizu, uistinu atraktivnu opciju po, naravno, najboljoj cijeni.

z