Galerija Predstavljamo

Stiže novi Ford Transit

Ford je a Sajmu gospodarskih vozila u Hannoveru predstavio novi Transit s korisnom nosivošću od 2 tone, najpametniji i najefikasniji u povijesti.

S povećanom nosivošću i nadograđenim pogonskim sustavima koji smanjuju potrošnju goriva za 7 posto, novi Transit kao prvo vozilo u segmentu, u ponudu uvodi novi dizelski blagi hibridni sustav (mHEV), koji donosi dodatno poboljšanje učinkovitosti potrošnje goriva od oko 3 posto u usporedbi sa standardnim dizelskim modelom, a do 8 posto u urbanom stop-start režimu vožnje.

Novi Transit povezaniji je više no ikada, pružajući  prednosti Ford PassConnect sustava koje upraviteljima flota pomažu u upravljanju voznim parkom i optimiziranju troškova rada.

U prodaju na europskom tržištu stiže sredinom 2019. godine, kao nasljednik trenutnog uspješnog modela koji u kolovozu 2018. bilježi 67.000 prodanih primjeraka uz rast prodaje od 14 posto u odnosu na kolovoz 2017.

Fordov napredni 2-litreni dizelski EcoBlue motor dodatno je poboljšan i učinkovitiji je do 7 posto. I dalje će se nuditi u verzijama sa 105 KS, 130 KS i 170 KS, a novost je najsnažniji model sa 185 KS i 415 Nm najvećeg okretnog momenta. Fordovi inženjeri su unaprijedili i turbopunjač na svim verzijama. Od proljeća 2020. uz standardni 6-brzinski ručni mjenjač, Transit će se uz verzije sa stražnjim pogonom nuditi uz visokoučinkoviti 10-stupanjski automatski mjenjač.

Novi Ford Transit će kao prvo vozilo u svom segmentu nuditi blagu dizelsku hibridnu tehnologiju (mHEV), kao opciju na verzijama s prednjim i stražnjim pogonom. Integrirani starter/generator s integriranim pogonom zamijenit će standardni generator, a omogućava regeneraciju i pohranu energije tijekom usporavanja vozila i punjenje 48-voltne litij-ionske baterije. Pohranjena energija se koristi za povećanje okretnog momenta pri normalnoj vožnji i ubrzanju te za rad pomoćnih električnih trošila vozila.

Smanjenje mase vozila u svim segmentima, pri čemu su primijenjeni napredni računalni inženjerski sustavi iz zrakoplovne industrije, omogućile su povećanje nosivosti vozila, pa će Transit prema nosivosti biti među vodećima u klasi.