Vijesti

Touaregem 16.000 km do premijere

Rainer Zietlow sa svojim se timom ubrojio se među počasne goste na svjetskoj premijeri treće generacije Volkswagen Touarega u Pekingu. Pustolov i njegovi suputnici vozili su se kopnom na svjetsku premijeru u maskirnom prototipu novog Volkswagen Touarega. Njegov je tim proveo ukupno 21 dan na turi „Bratislava2Beijing“.

„Novi Touareg i njegovi brojni sustavi potpore za vozača iskazali su se kao potpuno pouzdani i udobni suputnici tijekom ove vožnje na svjetsku premijeru“,rekao je Rainer Zietlow. „Novi SUV marke Volkswagen u potpunosti je i u svakom pogledu prikladan za dugačke dionice te nas je oduševio u nepredvidivim cestovnim i vremenskim uvjetima.“

Zietlow i njegov tim tri su tjedna provjeravali granice izdržljivosti novog Touarega. Projekt vožnje rutom „Bratislava2Beijing“ vodio je pionire u Touaregu kroz jedanaest zemalja: Slovačku, Austriju, Češku Republiku, Poljsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Rusiju, Kazahstan, Mongoliju i Kinu. Startna je točka bila Volkswagenova tvornica u Bratislavi, u kojoj se Touareg proizvodi već 16 godina. Gotovo milijun vozila izašlo je iz proizvodnog pogona od početka proizvodnje ovog modela 2002. godine.

Zietlow i njegovi suputnici vozili su novi Touareg kroz zimske predjele Europe i potpuno zaleđene dijelove Azije. Svakodnevne rute, od kojih su pojedine bile duže od 1.000 kilometara i tijekom kojih je temperatura oscilirala od -23 do +21 Celzijeva stupnja, iziskivale su goleme napore od čovjeka i stroja. Istovremeno su osiguravale nezaboravne trenutke svim članovima tima: jedinstvene krajobraze, surove cestovne uvjete, druženje s lokalnim stanovništvom te ribolov na ledu. Putovanje na svjetsku premijeru u Pekingu vodilo je tim preko snijegom prekrivena Urala, pokraj zaleđena Bajkalskog jezera, kroz kazahstanske pustoši, mongolske planine i stepe te, naposljetku, preko unutrašnje Mongolije sve do Kine. Za timom je 16.500 uzbudljivih kilometara, čime se označava nova prekretnica u povijesti vožnje na dugačke staze Volkswagen Toaurega. Do sada je Rainer Zietlow vozio Touareg Panameričkom cestom od Ognjene zemlje do Aljaske za jedanaest dana i 17 sati, od Melbournea do Sankt Peterburga (tura „Russtralia“) za 17 dana i jedanaest sati, od Južnoafričke Republike do Norveške (tura „Cape to Cape 2.0“) za devet dana i četiri sata te od Magadana (istočna Rusija) do Lisabona za šest dana i devet sati.