Izdvojeno Vijesti

Toyota i Lexus na Zagrebačkom energetskom tjednu

Sa porukom “Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo”, Zagreb je cijeli prošli tjedan bio domaći brojnih događanja na temu energije, globalnog zatopljenja, primjena mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije…

   U sklopu 3. Zagrebačkog energetskog tjedna, 16. svibnja 2012. na Trgu bana Jelačića bila su predstavljena električna i ekološki prihvatljiva vozila kako bi se građane upoznalo s ekološkim načinom vožnje u cilju smanjivanja utjecaja na okoliš. Kao završni događaj Zagrebačkog energetskog tjedna, u subotu 19. svibnja 2012. na Trgu bana Jelačića,  Toyota je u društvu brojnih tvrtki kojima je važno poslovati u načelu održivosti i očuvanja okoliša predstavila svoju hibridnu tehnologiju. Inače Toyota je u svijetu najpopularniji proizvođač hibridnih vozila, a broj prodanih Toyota i Lexus hibrida uskoro će doseći fascinantnih 4 milijuna. Najpopularnije Toyota hibridno vozilo je model Prius koji je na Trgu plijenio  pozornost jednako kao i luksuzni Lexus SUV RX 450h.

Toyotine aktivnosti i promociju ne propušta niti pjevač Tony Cetinski koji je dugogodišnji vjerni vozač Toyote te zaljubljenik u luksuznu marku Lexus. Tony, kako kaže, željno iščekuje predstavljanje najnovije generacije hibridne limuzine Lexus GS 450h koja u hrvatsku stiže u srpnju 2012. te donosi brojne inovacije poput najbolje efikasnosti u svojoj klasi (345 KS i samo 137g/km CO2).