Vijesti

Toyota Prius+ dizajnirana za još veći užitak vožnje

Promjene koje donosi nova Toyota Prius+ podižu kvalitetu iskustva vožnje na višu razinu. Pionir monovolumena C-segmenta – prvi hibrid na svijetu sa sedam sjedala – dobio je izmjene na kontinuirano-promjenjivom mjenjaču, čime je osigurano tiše i linearno ubrzanje.

Toyotini inženjeri su uspjeli zadržati performanse ubrzanja uz smanjenje okretaja motora za oko 1.000 okretaja, koristeći više električne energije kao potporu radu 1,8-litrenog VVT-i Atkinsonovog benzinskog motora. Rezultat je opuštenija, glađa i tiša vožnja, još više ističući prepoznatljivo mirnu i intuitivnu vožnju Toyotine hibridne tehnologije.

Karakteristično mirno okruženje unutar kabine dodatno je poboljšano nizom zvučnih izolacija dodanih u okvire vrata, donje bočne dijelove i stražnja vrata, središnju konzolu i platformu vozila.  Ujedno je dodan i prigušivač zvuka.

Korištenjem kompaktne litij-ionske hibridne baterije koja se nalazi između prednjih sjedala, Prius+ je u mogućnosti pružiti prostranost za do sedmero putnika i isporučiti iznimnu učinkovitost Toyotine hibridne tehnologije uz emisiju CO2 do 95 g/km i potrošnju goriva od 4,1 l/100 km u kombiniranom ciklusu vožnje. Prius+ je jedan od osam Toyotinih hibridnih i plug-in modela dostupnih u Europi, koji zadovoljavaju zahtjeve širokog spektra kupaca.

Dosljedno Toyotinoj predanosti kontinuiranom poboljšanju, Toyota Touch 2 multimedijski sustav u Priusu+ je nadograđen na najnoviju 2016. verziju, predstavljenu na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi. Koristeći isti, središnje montiran zaslon osjetljiv na dodir, omogućeno je još jednostavnije i intuitivnije korištenje novodizajniranim izbornikom, kako za cjelokupni sustav, tako i za navigacijske funkcije (ako je odabrana). Olakšano je i spajanje na online portal za korisnike My Toyota.

         Toyota Touch 2 with Go paket obogaćen je s tri godine besplatnog ažuriranja karti i povezivanja na brojne online usluge** (uz opciju produljenja na dodatne dvije godine). To omogućuje planiranje točnih ruta uz podršku širokog raspona aplikacija koje pružaju informacije o prometu, parkiranju, vremenu i cijenama goriva u realnom vremenu. Toyotin sustav omogućuje korisnicima povezivanje sa brojnim online alatima, uključujući Google Search, Google Streetview, Aupeo !, Aha i Twitter.

4.2’’ TFT zaslon u boji s više informacija na kućištu instrumenata, dizajniran je za jasnu komunikaciju podataka o stanju vozila, uz najmanje ometanja vozača. Zaslon sada uključuje i početnu sliku ključa koji označava da je vozilo spremno za uključivanje, kao i upozorenje kada je aktivirana blokada upravljača.

Prius +  biti će dostupan u Hrvatskoj od sredine ljeta 2016, u sedam vanjskih boja, uključujući i novu nijansu za 2016. godinu, Black Blue.