Izdvojeno Vijesti

up! je «World Car of the Year 2012»

Novi trijumf Volkswagena: up! je «World Car of the Year 2012». Ova prestižna nagrada dodijeljena je u sklopu međunarodnog automobilskog sajma New York International Auto Show. Žiri, koji se sastojao od 66 vrhunskih novinara iz 25 zemalja, izabrao je up! za «World Car of the Year 2012». U konačnici  gradski specijalist se uspio izboriti protiv dvojice protivnika u finalu, te je osvojio međunarodno priznatu nagradu.

         «Ova nagrada za up! još jednom jasno pokazuje da su naši dizajneri, inženjeri i stručnjaci za proizvode stvorili proizvod koji je promišljen do u najsitnije detalje i izaziva oduševljenje, te koji glede učinkovito iskorištenog prostora, sigurnosti, osjećaja u vožnji i zaštite okoliša postavlja mjerila», rekao je prof. Martin Winterkorn, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen AG-a.

Nedugo nakon uvođenja na tržište u prosincu prošle godine up! je osvojio vodeće mjesto u njemačkoj statistici novoregistriranih vozila. Gotovo istovremeno je organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP odlikovala up! s najvećim brojem zvjezdica, 5, te je usto dodatno osvojio nagradu «Advanced Award» za City funkciju kočenja u nuždi. Renomirani iF institut za dizajn je najmanjem Volkswagenu dodijelio zlatnu nagradu «iF design award in gold». No to nije sve: dosad su «Zlatni upravljač 2011» kao i tri odlikovanja britanskog stručnog časopisa What Car? – «Car of the Year», «City Car 2012» i «Safety Award» također otišla  u ruke modela up!.

Na minimalnoj površini (dužina 3,54 m) up! nudi maksimalan prostor za četiri osobe i visoko učinkovite pogonske tehnologije. Tako je u modelu up! predstavljena nova generacija 3-cilindričnih motora. Benzinski motori nude se u izvedbi s 60 KS i 75 KS.